Sign. - Zelfstandigen in problemen door alimentatie


Een groeiend aantal zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) komt in de knel door de starre alimentatieregels. Als gevolg van de economische crisis hebben zij minder omzet. Ze moeten daardoor bezuinigen, maar aan de hoogte van de alimentatie valt niet te tornen.
Straetus Incasso, een landelijke incasso-organisatie voor het midden- en kleinbedrijf, ziet in haar klantenbestand steeds meer probleemgevallen, liet zij op 19 april weten.
Volgens directeur Emile Spruijt treedt het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) keihard op als de alimentatie niet of niet volledig wordt betaald. 'In een gezinssituatie moet iedereen de broekriem aanhalen wanneer het financieel minder gaat', zegt Spruijt. Maar het LBIO heeft daar volgens hem geen boodschap aan. Gevolg is dat veel zelfstandige ondernemers hun bedrijf niet meer kunnen uitoefenen.
Straetus gaat een website opzetten waar zzp'ers die de dupe zijn van een te hoge alimentatie zich kunnen melden. De uitkomsten worden aan de politiek en het LBIO aangeboden.

(ANP)

Verder lezen
Terug naar overzicht