Culturele diversiteit, Nederlandse identiteit en democratisch burgerschap.

Reeks MSO Deel 4

prof. dr. Halleh Ghorashi

Dit boek gaat over een van de grootste uitdagingen van Nederland, namelijk de spanningen rondom de groeiende culturele diversiteit in het land. Dit boek geeft inzicht in de balans die nodig is tussen gemeenschappelijkheid en verschil. Zodat de kern van de democratie, ruimte voor verschil, behouden blijft.

  • Boek
  • 162 pagina's
  • Bestelcode 9789012384247
Omschrijving
Dit boek gaat over een van de grootste uitdagingen van Nederland in de huidige eeuw, namelijk de spanningen rondom de groeiende culturele diversiteit in het land. Zonder spanning is geen vernieuwing denkbaar, maar de toenemende fixatie op verschillen geeft deze spanning een negatieve lading. Hierdoor komt de kern van de democratische cultuur, namelijk de ruimte om anders te mogen zijn, in het gedrang. Voordat diversiteit vernieuwend kan zijn is het nodig om een balans te realiseren tussen gemeenschappelijkheid en verschil. Deze balans maakt een ontmoeting vanuit het verschil mogelijk en het is deze ontmoeting die de bron is van verrijking. Dit boek beschrijft het belang van het creëren van tussenruimtes op verschillende niveaus zodat de bronnen van vernieuwing vanuit het verschil zich kunnen manifesteren. Op die manier kan een gemeenschappelijke toekomst voor alle Nederlandse burgers worden vormgegeven. Alleen dan blijft de ruimte voor het verschil als kern van de democratie behouden.

De reeks ‘Multiculturele samenleving in ontwikkeling’ is opgezet als een informatief naslagwerk voor professionals die de multiculturele samenleving dagelijks in hun werk tegenkomen. Maar ook de geïnteresseerde burger kan met deze reeks op de hoogte blijven van wat er zoal aan ontwikkelingen gaande is. In verschillende thematische delen worden ontwikkelingen in de samenleving beschreven en worden ontstaans-geschiedenis en achtergronden geschetst. De boeken uit de reeks bevatten ook praktische tips en raadgevingen waar de lezer in de dagelijkse praktijk zijn voordeel mee kan doen. Daarbij staan centraal kennis en inzicht om beleid en praktijk succesvoller te maken. Wat is er bekend over de effectiviteit van de verschillende benaderingen? En: welke nieuwe ideeën zijn er, waarbij ook de aanpak in andere landen in vergelijkende zin wordt beschreven.
Product details
Bestelcode 9789012384247
Productsoort Boek
Aantal pagina's 162
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Reeks MSO Deel 4
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 747
Auteur(s) prof. dr. Halleh Ghorashi

Uw bestelling

Culturele diversiteit, Nederlandse identiteit en democratisch burgerschap.
excl. btw € 53,41 incl. btw € 58,22
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht