Uw bestelling

De beleggingsdeelneming
excl. btw € 38,63

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De beleggingsdeelneming

mr. H. Lohuis, mr. M.H.C. Ruijschop

De regeling voor beleggingsdeelneming is een regeling in de Wet VPB 1969 die van belang kan zijn voor internationaal opererende concerns met dochtermaatschappij(en) in het buitenland.

  • Boek
  • 188 pagina's
  • Bestelcode 9789012390996
Omschrijving
De regeling voor beleggingsdeelneming is een regeling in de Wet VPB 1969 die van belang kan zijn voor internationaal opererende concerns met dochtermaatschappij(en) in het buitenland. Zij kunnen in beginsel gebruikmaken van de deelnemingsvrijstelling, één van de belangrijkste objectieve vrijstellingen in de Wet VPB 1969. De deelnemingsvrijstelling zorgt er onder meer voor dat een winst die bij een buitenlandse dochtermaatschappij is behaald en aldaar in de heffing van winstbelasting is betrokken, bij uitkering aan de moedermaatschappij of bij verkoop van het belang in de buitenlandse dochtermaatschappij in beginsel niet nogmaals bij diens moedermaatschappij wordt belast met Nederlandse vennootschapsbelasting.
De regeling voor beleggingsdeelneming formuleert hierop een belangrijke uitzondering. In de kern houdt deze regeling voor beleggingsdeelneming in dat als het aandelenbezit in de buitenlandse dochtermaatschappij voor de moedermaatschappij een belegging vormt (oogmerktoets), de winst van de dochtermaatschappij aldaar te laag wordt belast (onderworpenheidstoets) en de bezittingen van de dochtermaatschappij voor een te groot deel uit beleggingen bestaan (de bezittingentoets), de voordelen (winstuitkering en verkoopwinst) wel nogmaals bij de moedermaatschappij worden belast. In het boek De beleggingsdeelneming beschrijven wij onder meer op gedetailleerde wijze de oogmerktoets, de onderworpenheidstoets en de bezittingentoets.

Auteurs

  • Mr. H. Lohuis (1974) is sinds 2012 verbonden aan Deloitte Tax LLP te New York en sinds 2002 aan de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs (2010-2012), alsmede bij Loyens & Loeff (1997-2010). Hij publiceert regelmatig in fiscale vakbladen.

  • Mr. M.H.C. Ruijschop (1964) is sinds 2002 verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs b.v.. Als medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte staat hij de in de praktijk werkzame belastingadviseurs bij in hun dagelijks werk en ondersteunt hen bij het oplossen van complexe fiscale vraagstukken. Verder is hij bij Deloitte als docent betrokken bij het interne opleidingsprogramma voor fiscalisten. Tevens is hij als fiscaalrechtelijk docent, verbonden aan de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden. Hiervoor was hij werkzaam bij Alfa Accountants & Adviseurs in Wageningen. Hij publiceert regelmatig in fiscale vakbladen.
Product details
Bestelcode 9012390990
Productsoort Boek
Aantal pagina's 188
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Redactie prof. dr. J.W. Zwemmer prof. mr. L.J.F.A. van Vijfeijken mr. J.W. van den Berge
Hoofdredactie prof. dr. mr. R.E.C.M. Niessen
Auteur(s) mr. H. Lohuis mr. M.H.C. Ruijschop