Uw bestelling

De invloed van belangenwijzigingen op verliesverrekening
excl. btw € 63,40

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De invloed van belangenwijzigingen op verliesverrekening

Deel 20 uit de reeks Fiscaal Wetenschappelijk

Dennis Post

In dit onderzoek staat de invloed van belangenwijzigingen op verliesverrekening in de Nederlandse Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (Wet VPB 1969) centraal.

  • Boek
  • 422 pagina's
  • Bestelcode 9789012389556
Omschrijving
In dit onderzoek staat de invloed van belangenwijzigingen op verliesverrekening in de Nederlandse Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (Wet VPB 1969) centraal. Sinds 1970 kent deze wet een bepaling – thans opgenomen in artikel 20a Wet VPB 1969 – die beoogt de handel in verlieslichamen te voorkomen. Nadien is deze bepaling vele malen aangescherpt, mede onder invloed van jurisprudentie van de Hoge Raad.

Inhoud
Het eerste deel van het onderzoek gaat in op de geschiedenis en ratio van verliescompensatie in de Wet VPB 1969. Hierbij komen tevens enige alternatieve methoden van verliescompensatie aan de orde. Vervolgens wordt ingegaan op de positiefrechtelijke aspecten van artikel 20a Wet VPB 1969 met als doel de knelpunten in de huidige regeling tegen de handel in verlieslichamen te identifi ceren.

Het tweede deel van het onderzoek omvat een rechtsvergelijkende studie naar de vergelijkbare bepaling tegen de handel in verlieslichamen in twaalf gekozen jurisdicties. Het doel van dit onderdeel van het onderzoek is om elementen in de buitenlandse regelingen te identifi ceren die mogelijk bruikbaar kunnen zijn in een Nederlandse bepaling tegen de handel in verlieslichamen.

Tot slot worden aanbevelingen gedaan voor een herziene bepaling tegen de handel in verlieslichamen in de Wet VPB 1969 die voldoet aan enkele nader gedefinieerde kwaliteitseisen. Met deze aanbevelingen wordt beoogd de knelpunten in de huidige bepaling weg te nemen, terwijl tevens bruikbare elementen uit de buitenlandse bepalingen worden benut.

Dennis Post (1976) is als belastingadviseur verbonden aan Ernst & Young Belastingadviseurs llp te Amsterdam.
Product details
Bestelcode 9012389550
Productsoort Boek
Aantal pagina's 422
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 20 uit de reeks Fiscaal Wetenschappelijk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) Dennis Post