De manager leer- en praktijkboek

'De manager' behandelt op samenhangende wijze de onderwerpen waar managers in hun functie direct of indirect mee worden geconfronteerd.

  • Boek
  • Bestelcode 9789035245846
Omschrijving
Welke kennis en vaardigheden zijn onontbeerlijk voor de manager van vandaag? Wie vanuit een specialistische achtergrond in een managementfunctie terechtkomt, wil graag gerichte informatie over de praktische aspecten van management. 'De manager' behandelt op samenhangende wijze die onderwerpen waarmee managers direct of indirect op hun werkplek worden geconfronteerd. Vaardigheden zoals leidinggeven, besluitvorming, conflicthantering en creativiteit tot kennisgebieden als organisatiekunde, financiën, human resources management, strategie, marketing en informatievoorziening komen uitgebreid aan de orde.

Praktisch toepasbaar
'De manager' biedt praktische informatie. De praktische toepasbaarheid vormt het uitgangspunt bij het schrijven van dit zeer uitgebreide leer- en praktijkboek. Hierbij is gebruik gemaakt van kennis die voorhanden is in de literatuur maar ook van ervaringen die zijn opgedaan met de concrete toepassing van deze kennis.

Vernieuwde inzichten
In deze 5e druk is een aantal passages en hoofdstukken grondig herzien op basis van vernieuwende inzichten binnen de vakgebieden. 'De Manager' richt zich ook op (aankomende) managers in profit- en non-profitorganisaties die hun kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van management en gedrag in organisaties willen verbreden, verdiepen en aanscherpen.

Over de auteurs
René ten Bos (1959) is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in kritische management theorieën en heeft gepubliceerd over verschillende onderwerpen, zoals organisatie-ethiek, strategisch management en genderstudies. In de afgelopen jaren heeft René ten Bos lezingen en cursussen gegeven voor verschillende organisaties en bedrijven, waaronder Corus, Philips, AKZO, Stork, Vodafone, Rabobank, Ministerie van Justitie, verschillende ziekenhuizen, scholen, politieorganisaties. Van 1999 tot 2003 was hij redactielid van M&O (bekendste Nederlandstalige wetenschappelijk managementtijdschrift). Ook is hij redactielid geweest van het tijdschrift Filosofie in Bedrijf. Ten Bos is een bekende spreker voor zowel academisch als management publiek.
Product details
Bestelcode 9789035245846
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 12-06-2017

Uw bestelling

De manager leer- en praktijkboek
excl. btw € 103,91 incl. btw € 113,26
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht