Uw bestelling

De mediationclausule
excl. btw € 33,96

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De mediationclausule

Afdwingbaarheid van de mediationclausule

mr. E.R. Gathier

Met dit boek hebben bedrijven inzicht in de mogelijkheden en voordelen van opname van een mediationclausule in hun contracten. Ook geeft het handvatten en richtlijnen hoe men een effectieve mediationclausule opstelt.

  • Boek
  • 144 pagina's
  • Bestelcode 9789012382137
Omschrijving
Dit boek over de mediationclausule geeft antwoord op een aantal theoretische en praktische vragen die zich voor zouden kunnen doen bij deze clausule, in het bijzonder de vraag naar de afdwingbaarheid ervan. De mediationclausule is de afspraak die partijen maken om in een toekomstig conflict eerst via mediation naar een oplossing te zoeken.
Wat als partijen deze mediationafspraak in de wind slaan en direct naar de rechter stappen in een conflictsituatie? Kan de mediationclausule dan zomaar gepasseerd worden?
Doel is enerzijds om bedrijven inzicht te geven in de mogelijkheden en voordelen van opname van een mediationclausule in hun contracten met partijen. Anderzijds heeft dit boek ten doel de jurist of andere professional die zich bezighoudt met het opstellen van contracten, handvatten/richtlijnen te bieden op welke manier men een effectieve mediationclausule kan redigeren. Aan de hand van een analyse van de Nederlandse jurisprudentie en van het rechtsvergelijkend onderzoek worden de elementen omschreven die een mediationclausule zou moeten bevatten om een hoge kans op een in rechte afdwingbare clausule te creëren. Het boek sluit af met een model mediationclausule die voldoet aan bovengenoemde elementen.

Auteur
Esther Gathier studeerde in 2008 af aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp. Momenteel is zij werkzaam als beleidsmedewerker bij het Nederlands Mediation Instituut. Tevens doceert zij een vak van de minor mediation aan de Universiteit Utrecht. Zij is auteur van diverse publicaties over de mediationclausule. Esther heeft een mediationopleiding gevolgd en is voornemens om ook als NMI Mediator aan de slag te gaan.

E-book
Deze uitgave is ook verkrijgbaar als eBook via Bol.com.
Product details
Bestelcode 9012382130
Productsoort Boek
Aantal pagina's 144
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Afdwingbaarheid van de mediationclausule
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) mr. E.R. Gathier