Uw bestelling

De Overheid is ook maar een mens
excl. btw € 19,81

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De Overheid is ook maar een mens

Jan de Kramer

De overheid is net een mens eigenlijk, met kwaliteiten en gebreken. Dit boek wil medewerkers, managers en bestuurders in bureaucratische organisaties een aantal denkbeelden en blikrichtingen aanreiken en ze bewust maken van de identiteit van hun organisatie, waardoor ontwikkelingsprocessen soepeler kunnen verlopen.

  • Boek
  • 110 pagina's
  • Bestelcode 9789012132190
Omschrijving
De uitgave gaat over het functioneren en veranderen van de (overheids) bureaucratie in Nederland. Over de identiteit van organisaties. Hun genetische programmatuur die als een ‘verborgen’ computerprogramma meedraait in de organisaties. Deze identiteit bepaalt hun manier van denken en werken, vormt en beïnvloedt hun cultuur. De identiteit kan veranderingsprocessen frustreren. Het zijn aspecten die deel uitmaken van de ‘genen’ van een organisatie, die er zijn, leuk of niet, maar die zelden worden (h)erkend in hun waarde. Laat staan dat ze bewust onderdeel vormen van het veranderingsproces. Daarmee worden ze tot bronnen van weerstand, waar ze juist bronnen van kracht kunnen zijn.

De overheid is net een mens, met kwaliteiten en gebreken. Dit boek wil medewerkers, managers en bestuurders in bureaucratische organisaties een aantal denkbeelden en blikrichtingen aanreiken en ze bewust maken van de identiteit van hun organisatie, waardoor ontwikkelingsprocessen soepeler kunnen verlopen. Vanuit het perspectief van de psychologie, de Chinese krijgskunst en het tijdsbesef van indianen in Noord-Amerika geeft de auteur stof tot nadenken en discussie.
Product details
Bestelcode 9012132193
Productsoort Boek
Aantal pagina's 110
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 15-09-2009
Auteur(s) Jan de Kramer