Uw bestelling

De Wet Bopz
excl. btw € 40,57
Gratis verzending

De Wet Bopz

mr. R.B.M. Keurentjes

Wie is de verantwoordelijk behandelaar? Wanneer mag dwangbehandeling? Op deze en vele andere vragen geeft de auteur helder en praktijkgericht antwoord. Hij maakt hierbij gebruik van veel praktijkvoorbeelden en jurisprudentie, en vermijdt theoretische verhandelingen.

  • Boek
  • 268 pagina's
  • Bestelcode 9789012387057
Omschrijving
De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen stelt regels voor de onvrijwillige opneming van patiënten in psychiatrische ziekenhuizen en zwakzinnigen- en verpleeginrichtingen. Zij is daarom van belang voor alle beroepsbeoefenaren binnen de geestelijke gezondheidszorg en degenen die daarvoor in opleiding zijn.

Het boek is ook bedoeld voor diegenen die – anders dan in de instellingen – een relatie hebben met de wet: de indicatiecommissies, beroepsorganisaties, huisartsen, de rechterlijke macht, advocaten, RIAGG’s, SPD’s et cetera.

De uitvoering van de regels van de Wet Bopz blijkt in de praktijk de nodige problemen op te leveren en de betekenis van begrippen is niet altijd duidelijk. Wie is de verantwoordelijk behandelaar, wie onder - tekent de geneeskundige verklaring, wanneer mag dwangbehandeling en hoe mag men middelen en/of maatregelen toepassen, hoe verhouden de huisregels zich ten opzichte van de beperking van bewegingsvrijheid, wat moet er geregistreerd worden, welke eisen gelden er voor het behandelingsplan?

Op deze en vele andere vragen geeft de auteur, mr. dr. R.B.M. Keurentjes, in deze achtste herziene druk, helder en praktijkgericht antwoord. Hij maakt hierbij gebruik van veel praktijkvoorbeelden en jurisprudentie, en vermijdt theoretische verhandelingen. Ook de meest recente wijzigingen in de Wet Bopz komen uitgebreid aan bod.

De heer Keurentjes heeft als rechter in de praktijk een ruime expertise opgebouwd met de Wet Bopz. Daarnaast was hij lid van de begeleidingscommissie van de eerste en de tweede evaluatie van de wet en voorzitter van de evaluatiecommissie van de derde evaluatie.

Let op: het omslag is vernieuwd!
Product details
Bestelcode 9012387051
Productsoort Boek
Aantal pagina's 268
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) mr. R.B.M. Keurentjes