Dieren in het geding

mr. E.C. de Bordes

Dit boek gaat over de regelgeving ter bescherming van dieren en de manier waarop de rechter deze regelgeving toepast. Het neemt u mee door de historie van het denken over dieren, de wetgeving met betrekking tot (gehouden) dieren en het begrip dierenmishandeling.

  • Boek
  • 206 pagina's
  • Bestelcode 9789012386272
Omschrijving
Het boek Dieren in het geding gaat over de regelgeving ter bescherming van dieren en de manier waarop de rechter deze regelgeving toepast. De nadruk wordt gelegd op de omgang met gezelschapsdieren en productiedieren. Na het lezen van dit boek zal het de lezer duidelijk zijn dat er een discrepantie bestaat tussen wat enerzijds de wetgever voor ogen stond bij het ontwerpen van wetgeving ter bescherming van dieren en anderzijds de manier waarop de rechter deze wetgeving interpreteert.

Juridische termen worden in aparte kaders helder uitgelegd, zodat het boek voor iedereen zeer toegankelijk is. Het boek neemt de lezer mee door de historie van het denken over dieren en de wetgeving met betrekking tot (gehouden) dieren, het begrip dierenmishandeling en de huidige ontwikkelingen, waaronder het recent door de Eerste Kamer aangenomen wetsvoorstel Wet dieren.
Product details
Bestelcode 9012386276
Productsoort Boek
Aantal pagina's 206
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 940
Auteur(s) mr. E.C. de Bordes

Uw bestelling

Dieren in het geding
excl. btw € 28,08 incl. btw € 29,76
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht