Het Douanememo bevat in kort bestek een overzicht van de binnen de Europese Unie geldende douanebepalingen. Het memo volgt daarbij de onderwerp volgorde zoals gehanteerd in het Douanewetboek van de Unie (DWU), dat per 1 mei 2016 in werking is getreden.

  • Boek
  • 354 pagina's
  • Bestelcode 9789012401975
Omschrijving
Aan de orde komen onder meer AEO, bindende inlichtingen, douanevertegenwoordiging, binnenbrengen van goederen, Unievervoer en gemeenschappelijk douanevervoer, douanewaarde, vrije zone, verschuldigde rechten en belastingen, vrijstellingen, bestuurlijke boetes en strafrechtelijke sancties, economische en landbouwregelingen en statistiek, en niet-fiscale regelingen.
Tevens wordt in hoofdlijnen ingegaan op de heffing van omzetbelasting en accijns in het verkeer tussen de lidstaten van de Europese Unie, de zogenoemde intracommunautaire transacties. Daarnaast worden de kernpunten van de niet-fiscale maatregelen vermeld.
Ten slotte bevat het memo veel informatie (namen, adressen, telefoonnummers, enz.) met betrekking tot het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst en andere relevante instanties. Het alfabetisch register vergemakkelijkt het zoeken naar specifieke onderwerpen.

Gratis poster Gebruikstarief
Wilt u een gratis poster ontvangen over wat de goederencode nu eigenlijk is en welke wetgeving hier onder zit? En zo op laagdrempelige wijze kennismaken met een onmisbare bron aan douane-informatie voor elke import- en exportafdeling?

Vraag hier de gratis poster aan!

Product details
Bestelcode 9789012401975
Productsoort Boek
Aantal pagina's 354
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 29-04-2018
NUR code 783
Auteur(s) Mr. M.R. Oudenaarden E. Tulp Mr. J. Zijlstra
Editie 2018

Uw bestelling

Douanememo 2018
excl. btw € 65,33 incl. btw € 71,21
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Andere klanten bestelden ook: