(Echt)scheiding en internationaal privaatrecht. Editie 2014

Monografieen (echt)scheidingsrecht Editie 2014, MSR deel 6

mr. A. van Maas de Bie

Het echtscheidingsrecht kan al behoorlijk gecompliceerd zijn. Een internationale echtscheiding geeft nog eens extra complicaties.
Zo is de eerste vraag in het boek (Echt)scheiding en internatinoaal privaatrecht, MSR deel 6 of de Nederlandse rechter wel bevoegd is de echtscheiding uit te spreken. Of moeten partijen hun echtscheidingsverzoek toch aan een buitenlandse rechter voorleggen?

  • Boek
  • 208 pagina's
  • Bestelcode 9789012386562
Omschrijving
Monografieën (echt)scheidingsrecht, deel 6

Het echtscheidingsrecht kan al behoorlijk gecompliceerd zijn, maar een internationale echtscheiding geeft nog eens extra complicaties. Zo is de eerste vraag in het boek (Echt)scheiding en internatinoaal privaatrecht, MSR deel 6 of de Nederlandse rechter wel bevoegd is de echtscheiding uit te spreken. Of dienen de partijen hun echtscheidingsverzoek toch aan een buitenlandse rechter voor te leggen?
Indien de Nederlandse rechter bevoegd is, rijst de vraag welk recht de Nederlandse rechter zal moeten toepassen op de echtscheiding en de echtscheidingsgevolgen, zoals alimentatie, gezag over de kinderen en omgang. Welk huwelijksvermogensrecht is er bijvoorbeeld van toepassing? Hoe zit het met de buitenlandse pensioenen?
Een andere vraag betreft de vraag naar de erkenning van Nederlandse beslissingen in het buitenland en die naar de erkenning van buitenlandse beslissingen in Nederland. Stel dat er een Nederlands echtscheidingsbeschikking is uitgesproken, is de echtscheiding dan ook in het buitenland rechtsgeldig?

In dit boek worden deze drie hoofdonderdelen besproken in relatie tot echtscheidingen volgens het internationaal privaatrecht en diverse aspecten daarvan (de echtscheiding als zodanig, alimentatie, huwelijksvermogensrecht en gezag en omgang).

Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

De volgende delen zijn in deze reeks verschenen:Product details
Bestelcode 9789012386562
Productsoort Boek
Aantal pagina's 208
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieen (echt)scheidingsrecht Editie 2014, MSR deel 6
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 11-12-2013
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Redactie prof. mr. W.R. Meijer mr. M.J.C. Koens
Auteur(s) mr. A. van Maas de Bie
Editie 5e druk

Uw bestelling

(Echt)scheiding en internationaal privaatrecht. Editie 2014
excl. btw € 49,92 incl. btw € 52,92
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht