Uw bestelling

Eergerelateerd geweld in Nederland
excl. btw € 39,63

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Eergerelateerd geweld in Nederland

Onderzoek naar de beleving en aanpak vaneergerelateerd geweld

Nicole Brenninkmeijer, Miriam Geerse, Conny Roggeband

Er is nog weinig inzicht in de betekenissen die migranten geven aan eer en geweld. Dit boek heeft een tweevoudige invalshoek en biedt een uniek inzicht in de perspectieven van de mensen ‘over wie het gaat’ en de organisatorische aanpak van eergerelateerd geweld in Nederland.

  • Boek
  • 284 pagina's
  • Bestelcode 9789012382144
Omschrijving
Sinds enkele jaren wordt in het publieke en politieke debat steeds meer gesproken over de positie en emancipatie van met name migrantenvrouwen. Binnen dit debat is er veel aandacht voor eergerelateerd geweld en de vraag in hoeverre eer en eergerelateerd geweld het leven van mensen uit de betrokken gemeenschappen beïnvloedt. Instellingen als de politie, vrouwenopvang en het onderwijs ontplooien bovendien steeds meer initiatieven om eergerelateerd geweld te voorkomen en te bestrijden, en de slachtoffers ervan op te vangen.

Vooralsnog is er echter weinig inzicht in de betekenissen die migranten zelf geven aan eer en geweld. In Deel I van dit boek staan daarom juist hun opvattingen en gevoelens centraal: Wat verstaan zij onder eer? Wanneer is er volgens hen sprake van geweld? En wanneer heeft dit geweld met eer te maken?
In Deel II wordt vervolgens een analyse van de organisatorische aanpak van eergerelateerd geweld in Nederland gegeven: Hoe zien medewerkers van de betrokken organisaties eergerelateerd geweld? Hoe verloopt de samenwerking tussen de betrokken organisaties? En welke rol spelen de migranten zelf in deze aanpak?
Met deze tweevoudige invalshoek biedt dit boek een uniek inzicht in de perspectieven van de mensen ‘over wie het gaat’ en de mensen ‘die het moeten doen’ en in de kaders waarbinnen zij beide moeten opereren.

Het onderzoek waarvan in dit boek verslag wordt gedaan, is in opdracht van het Ministerie van Justitie uitgevoerd door wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Product details
Bestelcode 9012382149
Productsoort Boek
Aantal pagina's 284
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Onderzoek naar de beleving en aanpak vaneergerelateerd geweld
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 747
Auteur(s) Nicole Brenninkmeijer Miriam Geerse Conny Roggeband