Uw bestelling

Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb
excl. btw € 63,40

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb

mr.S.F. van Immerseel

Behandeld wordt de fiscale bezwaarfase zoals die wettelijk is geregeld in de AWR en de Awb. Na een beschrijving van de historie van de regeling van de bezwaarfase wordt elk element van de bezwaarfase besproken. Ook aan bijzondere onderwerpen wordt aandacht besteed, zoals informatieplicht, bewijslast, bezwaar tegen boeten en massaal bezwaar. Het boek bevat verder veel relevante citaten uit parlementaire stukken en jurisprudentie.

  • Boek
  • 344 pagina's
  • Bestelcode 9789064763212
Omschrijving
Fiscaal bezwaar in AWR en Awb behandelt de fiscale bezwaarfase zoals die wettelijk is geregeld in de AWR en de Awb.

Inhoud
Het boek heeft een thematische indeling. Na een inleiding en een beschrijving van de historie van de regeling van de bezwaarfase wordt elk element van de bezwaarfase besproken. Vanaf de vraag wie waartegen bezwaar kan maken via de bezwaartermijn, tot en met de uitspraak en de rechtsmiddelverwijzing.

In een aantal hoofdstukken wordt daarnaast aan bijzondere onderwerpen aandacht besteed, zoals informatieplicht, bewijslast, bezwaar tegen boeten en massaal bezwaar. Omdat het overgrote deel van de wettelijke bepalingen over de bezwaarfase in de Awb staat, wordt op relevante onderdelen ook stilgestaan bij de wetsuitleg door de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Centrale Raad van Beroep en College van Beroep voor het Bedrijfsleven. En hoe die zich verhoudt tot de rechtspraak door de Belastingkamer van de Hoge Raad.

Gelet op de recente benoeming van raadsheer M.W.C. Feteris tot staatsraad in buitengewone dienst, met als opdracht in deze verbindingsfunctie het uiteenlopen van rechtsopvattingen tussen Hoge Raad en Raad van State te voorkomen, is dit een zeer actueel aspect van het boek. Het boek bevat verder veel relevante citaten uit parlementaire stukken en jurisprudentie.

Voor wie?
Zowel voor de student als voor de fiscale praktijkjurist is dit een toegankelijke beschrijving van alle aspecten rond de fiscale bezwaarfase.

Over de auteur
Hans van Immerseel (1964) is bij verschillende belastingadvieskantoren werkzaam geweest als belastingadviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in formeel belastingrecht en fiscale rechtsbescherming. Van Immerseel was tevens universitair docent formeel belastingrecht aan de Universiteit Utrecht. Voor NDFR Formeel belastingrecht verzorgt hij het artikelsgewijs commentaar bij meerdere hoofdstukken. Daarnaast publiceert hij regelmatig op het terrein van formeel belastingrecht en fiscale rechtsbescherming. Sinds juli 2009 is hij als partner/advocaat-belastingkundige verbonden aan VDB Advocaten Notarissen in Tilburg.
Product details
Bestelcode 9064763216
Productsoort Boek
Aantal pagina's 344
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) mr.S.F. van Immerseel