Naar de inhoud

Accountancy Expo

Op 20 juni zal Sdu aanwezig zijn op de Accountancy Expo. Ontdek hier uitgebreide informatie over onze sprekers, downloadbare content en interessante artikelen.

Accountancy Expo

Op 20 juni start het Accountancy Expo, waar meer dan 800 accountants, vooruitstrevende partners en inspirerende sprekers samenkomen om de nieuwste producten, innovaties en trends te ontdekken.

Als trotse partner nodigen we je graag uit om je aan te sluiten bij ons op deze unieke dag en deel te nemen aan onze boeiende sessies over Innovatie & Technologie, en ondernemerschap & duurzaamheid.

Accountancy Expo - Sdu partner image

Inspiratiesessies

JES! - CFO en Accountant

Zijn accountants klaar voor de nieuwe Europese duurzaamheidsregels?

Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Sdu presenteert in samenwerking met Angi Studio de resultaten uit een groot Europees onderzoek waarin uitgevraagd is waar bedrijven en sectoren staan qua volwassenheid op het gebied van duurzaamheid en de voorbereidingen op de ESG / CSRD.

Accountancy Expo - Inspiratiesessie - Proactief adviseren bij datagedreven advieskantoren

Proactief adviseren bij datagedreven advieskantoren

Gaat digitalisering en de inzet van data alles veranderen bij accountants- en advieskantoren? Hoe ziet de accountant van de toekomst eruit? De snelle veranderingen op het gebied van digitalisering, artificial intelligence, snel veranderende en toenemende wet- en regelgeving noodzaakt advieskantoren om steeds meer proactief en datagedreven te adviseren. Aan de ronde tafel van Sdu spreken we met een vooruitstrevend accountantskantoor en een grote softwareleverancier over de toekomst van de trusted advisor.

 • Zijn de accountants al voorbereid op het controleren van de ESG / CSRD? Welke knelpunten zijn er? In onze kennissessie duiken we diep in de resultaten en bespreken we de behoeften van de accountant

  Anna Botsvine
  Anna BotsvineEigenaar en Research Consultant
 • Accountancy Expo - Downloads - Haal je als fiscaal professional alles uit je bedrijf

  Haal je als fiscaal professional alles uit je bedrijf?

  Haal je als fiscaal professional alles uit je bedrijf? Waar begin je? En hoe neem je je organisatie mee in deze ontwikkeling? Download nu onze whitepaper.

 • ESG & CSRD Hoe begin je de route naar duurzame bedrijfsvoering?

  ESG & CSRD Hoe begin je de route naar duurzame bedrijfsvoering?

  Wat verandert er voor jouw organisatie als het gaat om ESG? Ontdek de veranderingen die er aankomen en hoe jij hierop kunt anticiperen. Onze whitepaper biedt duidelijkheid over de verplichtingen en hoe je ze kunt vervullen.

 • CSRD stappenplan

  In 6 stappen naar jouw ESG-beleid

  Tijd om nog meer te focussen op de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van jouw organisatie. Maar waar ga je beginnen? Om jou een kick start te geven hebben we zes heldere stappen gedefinieerd om mee aan de slag te gaan.

De oplossingen voor ESG-implementatie

Bij Sdu begrijpen we dat het implementeren van ESG niet alleen om kennis gaat, maar ook om effectieve tooling. Daarom bieden wij drie innovatieve producten aan die het implementeren van ESG / CSRD vereenvoudigen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie compliant is, risico's minimaliseert en zich kan richten op het creëren van klantwaarde.​

JES! Knowledge
JES! - Adviseur image

Addify Adviessoftware

Jouw klanten verwachten hoogwaardige adviezen van top kwaliteit van jou. Dat is waar jij het verschil maakt. En daarbij wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan randvoorwaarden. Addify biedt dè oplossing.

Met Addify signaleer je proactief advieskansen, werk je slim samen en leg jet alle klantdocumentatie vast op één centrale plek. Door het automatisch genereren van kansen ben jij de klant altijd een stap vooruit. 

Samen, met opgeteld het beste resultaat!

Artikelen

Het wettelijk kader rondom duurzaamheid, zoals CSRD en ESG, evolueert in een snel tempo. Tegelijkertijd blijft ook technologische innovatie doorgaan. Daarom is het cruciaal dat accountants up-to-date blijven. Ontdek hier het laatste nieuws.

 • De bedrijven blijken weinig kennis te hebben van nieuwe EU-regelgeving die op hen afkomt.

  CSRD-rapportage: Wat elke accountant moet weten

  Met de invoering van de CSRD-regeling is duurzaamheidsrapportage nu een verplichting geworden voor bedrijven. Als accountant is het niet langer een kwestie van wat je zou kunnen doen, maar van wat je moet doen om te voldoen aan de nieuwe rapporteringsvereisten.

 • JES! - ESG infographic

  1 Op de 4 bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid, terwijl Brussel voortraast

  Ruim vier op de tien bedrijven in Europa heeft nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.

CSRD in de praktijk voor accountants

Til jouw duurzaamheidsrapportage naar een hoger niveau. In twee middagen al jouw PE-punten voor Duurzaamheid? Als accountant begrijp jij als geen ander de impact van de nieuwe ESG-richtlijnen en de CSRD-regelgeving. Wees goed voorbereid op deze nieuwe verplichtingen, want vanaf boekjaar 2024 zullen organisaties veel moeite moeten doen om aan deze nieuwe en uitgebreide eisen te voldoen. Maak kennis met het ESG-landschap en het bijbehorende wetgevende kader, verdiep je in de ESRS-rapportagestandaarden en ontdek hoe je deze kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

JES! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste accountancy nieuws, toekomstige events, of wil je als eerste toegang tot onze JES! producten? Schrijf je nu in voor één van onze nieuwsbrieven