Naar de inhoud

Zijn accountants klaar voor de nieuwe Europese duurzaamheidsregels? 

Presentatie Europese onderzoeksresultaten & inzicht in status per sector 

Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Sdu presenteert in samenwerking met Angi Studio de resultaten uit een groot Europees onderzoek waarin uitgevraagd is waar bedrijven en sectoren staan qua volwassenheid op het gebied van duurzaamheid en de voorbereidingen op de CSRD. Ontdek welke van jouw klantgroepen al bezig zijn met duurzaamheid en welke klantgroepen nog helemaal aan het begin staan. En hoe zit het eigenlijk met de accountants zelf? Zijn zij al voorbereid op het controleren van de CSRD? Welke knelpunten zijn er? Tijdens deze kennissessie geven we inzicht in de resultaten en gaan we in op de behoeften van de accountant. 

Tijd

10:10 – 10:30 | Ondernemen & Duurzaamheid

Sprekers

Anna Botsvine
Research Consultant
Angi Studio

Anna Botsvine is een onderzoeksconsultant en oprichter van het strategische onderzoeksbureau Angi Studio in Den Haag. Met 22 jaar ervaring in onderzoek helpt ze organisaties om succesvolle digitale producten en diensten te ontwikkelen door de behoeften van de gebruiker centraal te stellen. Anna's expertise ligt in gebruikersonderzoek en innovatie, waarbij ze maatwerk oplossingen creëert door verschillende frameworks en methoden te combineren. Haar bedrijf is actief in een breed scala aan sectoren, zoals gezondheidszorg, uitgeverijen, juridische en financiële dienstverlening.

Esther van Doesburg
Chief innovation manager
Sdu 

Esther van Doesburg is werkzaam als Chief Innovation Manager en verantwoordelijk voor een team opererend op het gebied van Artificial Intelligence (AI), innovaties, startups en partnerships in zowel een Nederlandse als een Europese context. Ruime ervaring op het gebied van ontwikkelen van ‘new business’ en alles wat daar bij komt kijken. Hierbij gebruikmakend van de innovatiemethodieken als design thinking, lean startup met een stage gated approach. ESG is voor Lefebvre Sarrut/Sdu één van de meest belangrijke (Europese) innovatie – projecten.