Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb

Editie 2017

mr.S.F. van Immerseel, mr. G.H. Ulrich

Dit boek behandelt de fiscale bezwaarfase zoals die wettelijk is geregeld in de AWR en de Awb. Het boek is thematisch ingedeeld. Na een inleiding en een beschrijving van de historie van de regeling van de bezwaarfase wordt elk element van de bezwaarfase besproken vanaf de vraag wie waartegen bezwaar kan maken, via de bezwaartermijn tot en met de uitspraak en de rechtsmiddelverwijzing.
In een aantal hoofdstukken wordt daarnaast aan een aantal bijzondere onderwerpen aandacht besteed, zoals informatieplicht, bewijslast, bezwaar tegen boeten en massaal bezwaar.

  • Boek
  • 386 pagina's
  • Bestelcode 9789012399081
Omschrijving
Omdat het overgrote deel van de wettelijke bepalingen over de bezwaarfase in de Awb staat en deze wet ook door de andere hoogste bestuursrechters wordt toegepast en uitgelegd, wordt op relevante onderdelen ook stilgestaan bij de wetsuitleg door de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Centrale Raad van Beroep en College van Beroep voor het Bedrijfsleven en hoe die zich verhoudt tot de rechtspraak door de Belastingkamer van de Hoge Raad. Het boek bevat verder veel relevante citaten uit parlementaire stukken en jurisprudentie.

Hans van Immerseel (1964) is sinds 2009 als advocaat werkzaam op het gebied van fiscale rechtsbescherming en procesvoering, vanaf 2013 bij De Bont Advocaten in Breda. Voor NDFR Formeel Belastingrecht verzorgt hij het artikelsgewijs commentaar bij enkele hoofdstukken van de Awb en de AWR. Hij publiceert regelmatig over formeel belastingrecht. Ook verzorgt hij gastcolleges over dit onderwerp. Eerder was hij onder meer werkzaam als belastingadviseur en universitair docent formeel belastingrecht aan de Universiteit Utrecht.

Gabriëlla Ulrich (1985) is sinds 2011 werkzaam bij een fiscaal strafrechtelijk advocatenkantoor. Zij is thans werkzaam bij het wetenschappelijk bureau van De Bont Advocaten te Amsterdam. Ulrich publiceert met regelmaat artikelen over formeelrechtelijke fiscale onderwerpen en is als commentator verbonden aan het NTFR.
Product details
Bestelcode 9789012399081
Productsoort Boek
Aantal pagina's 386
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 18-09-2017
NUR code 826
Serie naam Fiscale Geschriften
Redactie mr J.W. van den Berge prof. dr. J.W. Zwemmer prof. mr. L.J.F.A. van Vijfeijken prof. dr. mr. R.E.C.M. Niessen
Auteur(s) mr.S.F. van Immerseel mr. G.H. Ulrich
Editie 2e druk

Uw bestelling

Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb
excl. btw € 69,34 incl. btw € 75,58
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht