Met oog voor detail

Mr. L.J.A. Pieterse e.a.

Met oog voor detail is de vriendenbundel ten behoeve van het afscheid van Jaap van den Berge. De bundel is opgebouwd uit opstellen die heel wat verschillende onderwerpen onder de aandacht brengen. Het bestaat uit bijdragen van degenen die Jaap om uiteenlopende redenen een warm hart toedragen.

  • Boek
  • 336 pagina's
  • Bestelcode 9789012390842
Omschrijving
Jaap van den Berg neemt afscheid van de belastingkamer van de Hoge Raad der Nederlanden. Dat deze gelegenheid zou worden aangegrepen hem een liber amicorum in handen te stellen, was onmiddellijk duidelijk. De vorm waarin deze bundel zou moeten worden gegoten, heeft gestalte gekregen tijdens een lunch die we, als bezorgers van het boek, met mede-initiatiefnemers Richard Happé en Cees Schaap mochten beleven op het terras van een Haags etablissement. Deze vermakelijke en vruchtbare sessie heeft uiteindelijk geleid tot de vriendenbundel die het geworden is. De titel van het boek, Met oog voor detail, 'sprong op' uit de tekst van een van de bijdragen. In de ondertitel van de bundel wordt melding gemaakt van kwalificaties die zonder meer berusten op een deugdelijke feitelijke grondslag,
om jargon te lenen dat de Hoge Raad doorgaans gebruikt.

Deze bundel bestaat vanzelfsprekend uit de bijdragen van degenen die Jaap om uiteenlopende redenen een warm hart toedragen. Aan de bonte verzameling auteurs is niet een bepaalde opdracht meegegeven. Zij zijn vrij gelaten in de keuze van het onderwerp. Dat niets de vrije ontplooiing van de wil in de weg stond, betekent geenszins dat er niet een bepaalde lijn of- vooruit- ordening in het gebodene valt waar te nemen. Deze hebben we getracht bloot te leggen door - bij wijze van inleiding - impressies van de bijdragen op speelse wijze op elkaar in te laten werken. Na deze inleiding is een schets van de persoon van de bebundelde en zijn levensloop opgenomen. Dit levensbericht is onder meer gebaseerd op enkele interviews.

Het liber amicorum is tot stand gekomen dankzij de prompte hulp van velen. Naast de auteurs noemen we op deze plaats de uitgever. Onze dank geldt in het bijzonder voor Margo Soontiëns-de Groot en Roelien Muis-Merkens. Zij hebben zich beijverd om het proces dat de productie van een boek nu eenmaal is, in alle opzichten in goede banen te leiden.

Den Haag 10 februari 2013
Product details
Bestelcode 9789012390842
Productsoort Boek
Aantal pagina's 336
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) Mr. L.J.A. Pieterse e.a.

Uw bestelling

Met oog voor detail
excl. btw € 64,43 incl. btw € 70,23
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht