Wegwijs in de Overdrachtsbelasting, Editie 2018

Editie 2018

mr. J.C. van Straaten

Overdrachtsbelasting wordt geheven bij verkrijging van onroerende zaken. In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief, vrijstellingen), als de formele aspecten (aansprakelijkheid, boeten en sancties, rechtsmiddelen) komen uitgebreid over het voetlicht. Voorts worden, wat de omzetbelasting betreft, in een afzonderlijk hoofdstuk niet alleen de algemene uitgangspunten en de systematiek van deze belastingheffing besproken, maar ook de specifieke btw-aspecten bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop.

  • Boek
  • 830 pagina's
  • Bestelcode 9789012402750
Omschrijving
Wegwijs in de Overdrachtsbelasting is, door zijn didactische opzet, zijn hoge actualiteitswaarde (bijgewerkt tot 1 juni 2018) en de vele aan de dagelijkse praktijk ontleende voorbeelden en verwijzingen, een uitermate geschikt studieboek gebleken voor notariële en fiscale opleidingen (universiteit, hogeschool, praktijkopleidingen), en een niet meer weg te denken handboek voor notarissen en fiscalisten en al die andere beroepsbeoefenaren die in de praktijk regelmatig met onroerendezaaktransacties te maken hebben.

Als bijlagen zijn in het boek opgenomen:
- een handige verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen;
- de actuele teksten van de Wet op belastingen van rechtsverkeer en het bijbehorende uitvoeringsbesluit, alsmede
- uitgebreide registers.

Dit boek bevat voorts een link voor het downloaden van een pdf met de integrale teksten van een groot aantal in het boek vermelde actuele beleidsbesluiten op het gebied van de overdrachtsbelasting en de omzetbelasting.

Mr. J.C. (Jaap) van Straaten (1954) is als docent verbonden aan de studierichting Notarieel recht van de Universiteit Utrecht en als vaktechnisch specialist werkzaam bij de Belastingdienst.

Dr. A. (Aad) Rozendal (1978) is werkzaam als docent bij de studierichting Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam en als extern adviseur verbonden aan RSM Netherlands Belastingadviseurs N.V. en FBN Juristen.

Mr. F.A.M. (Martin) Schoenmaker (1972) is als docent verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht aan De Radboud Universiteit Nijmegen en als notarieel-jurist werkzaam bij Van Ewijk Estate Planning.
Product details
Bestelcode 9789012402750
Productsoort Boek
Aantal pagina's 830
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2018
Boeksoort S-boek
Levertermijn Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
Beschikbaarheid Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
Publicatiedatum 10-08-2018
NUR code 826
Serie naam Wegwijsserie
Redactie mr. J.C. van Straaten dr. A. Rozendal mr. F.A.M. Schoenmaker
Auteur(s) mr. J.C. van Straaten
Editie 23e druk

Uw bestelling

Wegwijs in de Overdrachtsbelasting, Editie 2018
excl. btw € 73,15 incl. btw € 79,73
Levertijd: Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht