Uw bestelling

Gelijkheid en diversiteit in de multiculturele samenleving
excl. btw € 47,54

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Gelijkheid en diversiteit in de multiculturele samenleving

Reeks MSO Deel 5

Ashley Terlouw

Geeft vrijheid van meningsuiting het recht om moslims te beledigen? En vrijheid van onderwijs de ruimte om homoseksuele docenten te weigeren? Dit boek beschrijft het systeem van het gelijkebehandelingsrecht en het gaat in op de vraag hoe de gelijkheidsnorm in de praktijk werkt.

  • Boek
  • 218 pagina's
  • Bestelcode 9789012384513
Omschrijving
Geeft de vrijheid van meningsuiting het recht om te moslims te beledigen, de vrijheid van onderwijs de ruimte om homoseksuele docenten te weigeren en de verenigingsvrijheid de mogelijkheid om migranten uit te sluiten? Discriminatie in de multiculturele samenleving is vaak gebaseerd op verschillen in ras, nationaliteit of religie, identiteitskenmerken die door de gelijkebehandelingswetgeving worden beschermd. De begrippen ras, nationaliteit en religie zijn echter verre van duidelijk. In dit boek wordt het systeem van het gelijkebehandelingsrecht beschreven in het bijzonder met betrekking tot deze identiteitskenmerken en ingegaan op de vraag hoe de gelijkheidsnorm in de praktijk werkt. Tevens wordt ruim aandacht besteed aan een aantal actuele kwesties, zoals voorkeursbeleid, spreidingsbeleid en omgekeerde discriminatie.

Ashley Terlouw is hoogleraar Rechtssociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verbonden aan het Centrum voor Migratierecht aldaar. Tevens is zij lid van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en van het bestuur van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. In de periode van 2004 tot 2008 werkte zij als commissielid bij de Commissie gelijke behandeling.

De reeks ‘Multiculturele samenleving in ontwikkeling’ is opgezet als een informatief naslagwerk voor professionals die de multiculturele samenleving dagelijks in hun werk tegenkomen. Maar ook de geïnteresseerde burger kan met deze reeks op de hoogte blijven van wat er zoal aan ontwikkelingen gaande is. In verschillende thematische delen worden ontwikkelingen in de samenleving beschreven en worden ontstaansgeschiedenis en achtergronden geschetst. De boeken uit de reeks bevatten ook praktische tips en raadgevingen waar de lezer in de dagelijkse praktijk zijn voordeel mee kan doen. Daarbij staan centraal kennis en inzicht om beleid en praktijk succesvoller te maken. Wat is er bekend over de effectiviteit van de verschillende benaderingen? En: welke nieuwe ideeën zijn er, waarbij ook de aanpak in andere landen in vergelijkende zin wordt beschreven. De redactie streeft ernaar twee à drie publicaties per jaar uit te brengen. De thema’s worden steeds op hun actualiteitswaarde gekozen.

De redactie van ‘Multiculturele samenleving in ontwikkeling’ bestaat uit
J.S.M. Boot, prof.dr. G. Extra, dr. M.M. Kommer, prof.dr. W.A.R. Shadid en
prof.mr.drs. B.P. Vermeulen.
Product details
Bestelcode 9012384516
Productsoort Boek
Aantal pagina's 218
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Reeks MSO Deel 5
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 747
Redactie mw. J.S.M. Boot B.P. Vermeulen G. Extra M. Kommer W.A.R. Shadid
Auteur(s) Ashley Terlouw