Naar de inhoud

GenIA-L

Betreed de nieuwe dimensie van werkefficiëntie en toekomstbestendigheid in jouw adviespraktijk met GenIA-L! Ontdek de kracht van AI en werk slimmer, zodat je meer waarde levert aan jouw cliënten zonder tijdverlies. Klaar voor deze grensverleggende reis?

GenIA-L logo
Sdu. Dat is slim! AI hand en ogen
Scroll direct naar:
 • Intelligent zoeken

  Snel een volledig antwoord op jouw onderzoeksvraag gebaseerd op betrouwbare bronnen

 • Betrouwbare bronnen

  Expertise uit NDFR & OpMaat

 • Uniformiteit in research

  Zorgt voor efficiëntie en groei

 • Toekomstbestendig

  Klaar voor wat er vandaag en in de toekomst gevraagd wordt

Wat is GenIA-L 

GenIA-L combineert het krachtige algoritme van AI met de inhoud van betrouwbare bronnen en referenties en geeft jou daarmee een compleet antwoord op je onderzoekvraag. Met GenIA-L kun jij AI efficiënt inzetten in de fiscaal-juridische praktijk en vermijd je het risico dat jouw onderzoeksvraag onderbouwd is met onjuiste, ontbrekende of ongevalideerde data.

GenIA-L koppelt met research-oplossingen als NDFR en OpMaat, die al jaren geroemd worden om de kwaliteit van de content en de expertise van haar auteurs; een mix van praktijk en wetenschap.  

 Productvoorbeeld search (gif)

GenIA-L voor jou als jurist of fiscalist

Vraag GenIA-L nu aan voor OpMaat of NDFR en mis nooit meer cruciale data

 • GenIA-L logo

  GenIA-L voor OpMaat

  Ben jij klaar om jouw juridisch onderzoek naar een hoger niveau te tillen? Onze Q&A feature begrijpt jouw zoekintentie en maakt de zoektocht naar de juiste informatie korter, preciezer en completer.

  GenIA-L logo

  GenIA-L voor NDFR

  Verhoog de lat van jouw fiscaal onderzoek! Als fiscalist ben jij klaar om jouw onderzoek naar een hoger niveau te tillen. Onze Q&A feature begrijpt jouw zoekintentie en maakt de zoektocht naar de juiste informatie korter, preciezer en completer.

  GenIA-L Brochure

  Download brochure

  GenIA-L stelt je in staat om antwoorden te vinden op juridische of fiscale vragen, naast de bekende zoekresultaten op basis van zoeken op zoektermen. Nog iets meer informatie nodig over GenIA-L? Download dan nu onze brochure.

AKD Benelux Law FirmHouthoffVisser & VisserMazarsNewtone

Samen ontwikkelen met experts uit de markt 

We ontwikkelen GenIA-L niet alleen. Samen met ± 250 juristen en fiscalisten en onze AI-experts bepalen we wat GenIA-L moet kunnen om jouw werkproces efficiënter te maken. Kantoren die ons hierbij helpen zijn drie uit de fiscale sector: Visser & Visser, HLB Witlox Van den Boomen en Mazars. En twee uit het juridische werkveld: Houthoff en AKD. Belangrijke thema's in onze productontwikkeling zijn: interne know-how (hoe kun jij bestaande kennis hergebruiken), drafting (opstellen van documenten zoals adviesmemo's, contracten, en e-mails), complexe casussen oplossen (door uitgebreidere omschrijving van de feiten), en proactief adviseren.   

Abstract concept of AI driven legal research
kick-off genia-l
AI hand laptop
AI robots

Wij geloven in AI

Bij Sdu geloven we dat AI nodig is om slimmer te werken en de toekomst van de adviespraktijk veilig te stellen. AI creëert de ruimte om steeds meer toegevoegde waarde te leveren aan jouw client in dezelfde tijd. Met een groot tekort aan personeel in de fiscaal-juridische dienstverlening en druk op de tarieven is een efficiënt, ingerichte organisatie cruciaal om groei te realiseren. GenIA-L transformeert jouw adviespraktijk met slimme AI-toepassingen. Stap je in? Sdu start de reis naar de toekomst vandaag, samen met onze partners en klanten.  

Samen het ideale proces creëren

Het ideale proces van GenIA-L creëren: dat was het doel van de ideation sessie die Sdu organiseerde voor de launching partners. Deze partners bestaan uit vijf kantoren die zes maanden lang met Sdu het AI-product GenIA-L doorontwikkelen. ‘In deze workshop zochten we samen een oplossing voor de uitdagingen van onze launching partners in complexe casusbehandelingen’, zegt UX-researcher Esther Feiken. Met volop interactie was het een geslaagde middag waarin Sdu veel input heeft opgehaald om GenIA-L door te ontwikkelen.

Thumbnail for YouTube video with ID: VNztRFiFUSw

Nieuws- en blogartikelen over AI

 • GenIA-L - Logo

  Sdu lanceert eerste betrouwbare AI-oplossing voor juristen en fiscalisten in Nederland

  Met de lancering van GenIA-L heeft Sdu in Nederland de eerste betrouwbare generatieve AI-toepassing voor juristen en fiscalisten op de markt gebracht. In tegenstelling tot andere openbare AI-tools als ChatGPT levert GenIA-L wel betrouwbare antwoorden met bronvermelding voor de beroepsgroep. Dat levert veel tijd- en efficiencywinst op.

 • kick-off genia-l

  Kick-off GenIA-L met launching partners van start

  Het was een feestelijk begin tijdens de kick-off van het GenIA-L launching partner traject. De komende zes maanden gaat Sdu samen met vijf kantoren een AI-product doorontwikkelen dat relevant is voor dienstverleners binnen de wet- en regelgevingssector.

 • ai-als-moetje

  AI als moetje op de werkvloer? ‘Denk eerst na over de toegevoegde waarde’

  Als je vraagt waar iemand aan denkt bij het begrip ‘AI’, dan is de kans groot dat die persoon ‘ChatGPT’ zegt. ‘Het is een enorme hype en veel mensen hebben het gevoel dat ze er iets mee moeten’, vertelt Maaike Visser, data scientist bij Sdu. ‘Ze willen niet de boot missen. Maar het is belangrijk dat je eerst weet wat AI en GenAI nu echt zijn.’

Meer artikelen over AI

Liever persoonlijk contact?

Dat kan ook! Onze adviseurs staan voor je klaar. Samen bereiden we een business case voor en presenteren we de toegevoegde waarde van GenIA-L aan jouw team (fysiek of online). Bel of mail ons, we helpen je graag!