Handboek Fysieke belasting, 7e geheel herziene editie

drs. K.J. Peereboom Eur.Erg., drs. H. Vermeulen Eur.Erg.

In Nederland verrichten zo’n 2,5 miljoen werknemers dagelijks werkzaamheden waarmee het lichaam stevig wordt belast. Fysieke belasting is al jaren een belangrijke oorzaak voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. Uit onderzoek blijkt dat de mate van fysieke belasting bij het werk in Nederland sinds 2007 min of meer stabiel is. Daarom blijft het van groot belang om de mate van en het soort fysieke belasting in uw organisatie te inventariseren en zo nodig aan te pakken.

  • Boek
  • 314 pagina's
  • Bestelcode 9789012395243
Omschrijving
Aan de hand van de stoplichtmethode en de quickscan uit dit Handboek Fysieke Belasting kan elke vorm van fysieke belasting in kaart worden gebracht. Met de quickscan worden knelpunten snel opgespoord. Met de stoplichtmethode wordt overschrijding van een norm zichtbaar. De gehanteerde methodiek maakt het mogelijk dat kennis en ervaring van de arbodeskundige en de inschatting van de werknemer tot verbetering van de arbeidsomstandigheden leiden. Niet alleen de knelpunten kunnen worden geïnventariseerd, ook worden oplossingen over aanpassing van de organisatie, de techniek en het gedrag aangereikt. Na ruim 20 jaar doorontwikkelen komt nu de zevende herziene editie uit. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente gezondheidskundige en wetenschappelijke inzichten. Deze editie is tevens aangepast aan actuele (Europese) normen en wet- en regelgeving.

Naast dit boek is er software beschikbaar waarmee u alle fysiek belastende arbeidssituaties kunt beoordelen. Via fysibel.sdu.nl of www.hse.sdu.nl onder tabblad Tools kunt u deze door de experts van vhp human performance ontwikkelde instrumenten vinden. Met Fysisnel maakt u een snelle beoordeling, met Fysibel een meer diepgaande beoordeling. Deze methoden sluiten naadloos aan op de methode van dit handboek. De software helpt u tot en met het eindrapport. De methode Handboek Fysieke Belasting is ook geschikt om de RI&E fysieke belasting uit te voeren.
Product details
Bestelcode 9789012395243
Productsoort Boek
Aantal pagina's 314
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Auteur(s) drs. K.J. Peereboom Eur.Erg. drs. H. Vermeulen Eur.Erg.

Uw bestelling

Handboek Fysieke belasting, 7e geheel herziene editie
excl. btw € 100,47 incl. btw € 109,51
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht