Handboek milieucriminaliteit

Dit boek biedt een handzaam overzicht van de vormen van- en wetgeving rondom milieucriminaliteit. Daarmee is het werk uitermate geschikt voor de politiepraktijk en het politieonderwijs.

  • Boek
  • Bestelcode 9789035248779
Omschrijving
Milieucriminaliteit kent allerlei verschillende vormen die allemaal in meer of mindere mate schadelijk zijn voor mens, dier en de leefomgeving. Om die als politieman of -vrouw als milieucriminaliteit te kunnen signaleren, moet je echter weten waar je op moet letten. En als je het hebt gezien, is het evenzeer belangrijk om te weten hoe je kunt optreden, ofwel zelf, ofwel door specialisten in te schakelen.

Overzichtswerk voor milieucriminaliteit
Het ontbrak in dit kader aan een handzaam overzicht voor de politiepraktijk en het politieonderwijs. Het Handboek Milieucriminaliteit voorziet daar nu in. Het handboek laat zien wat milieucriminaliteit is, wie de daders zijn, welke schade ermee wordt aangericht en hoe de handhaving en opsporing van deze vorm van misdaad in Nederland is georganiseerd. In afzonderlijke korte hoofdstukken passeren afvalcriminaliteit, illegale afvaltransporten, bodemvervuiling, asbest, stroperij, de handel in uitheemse dieren en planten, mest en bescherming van agrarische productie, veiligheid bij inrichtingen en vuurwerk de revue. De aard van het probleem, de hoofdlijnen van de wet- en regelgeving, herkenning en opvolging staan daarbij steeds centraal.

Over de redacteur
Het handboek werd opgesteld onder redactie van Toine Spapens, die van 2011 tot 2014 als lector Milieucriminaliteit verbonden was aan de Politieacademie. Het handboek is tot stand gekomen door de inspanningen van collega’s van de nationale politie en docenten van de Politieacademie, die teksten, foto’s en kritische commentaren hebben geleverd, alsmede van milieuhandhavers van de bijzondere opsporingsdiensten en omgevingsdiensten.
Product details
Bestelcode 9789035248779
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 12-06-2017

Uw bestelling

Handboek milieucriminaliteit
excl. btw € 23,40 incl. btw € 25,51
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht