Back to top

Handboek Mediation: geheel herziene druk

Nieuw: de 6e druk van Handboek Mediation: hét naslagwerk op het gebied van mediation. Het biedt een fundamentele bespreking van alle onderwerpen die mediation betreffen. Waaronder certificering van mediation, conflictmanagement en de actuele stand van zaken in de mediationpraktijk.

Bestel nu
✔ Gratis verzending

  • Meest complete kennisbron voor mediation en conflictmanagement
  • 2 nieuwe hoofdstukken over de context van mediation en de taken en competenties van de mediator
  • Van theorie tot praktijk, nationaal en internationaal: allerlei terreinen en typen conflicten komen aan bod
  • Meer dan 25 auteurs, vertegenwoordigen het gehele mediationvakgebied
Back to top

“Het Handboek Mediation is de eerste Nederlandse bron waar ik naar grijp als ik iets wil lezen, of iets wil gaan vertellen, over een onderwerp dat met mediation te maken heeft. Het is een rijk boek, met doorwrochte verhandelingen over een groot aantal onderwerpen rond mediation.

Het boek zet aan de ene kant een standaard neer, door een heldere definitie van mediation te geven en de basiskenmerken te beschrijven. Aan de andere kant toont het de diversiteit van mediation, vooral in het hoofdstuk over de toepassingsgebieden, geschreven door een groot aantal experts op die gebieden. Daarin zie je hoe mediation in elk toepassingsgebied een andere inkleuring krijgt. Vier de verschillen!

Het Handboek geeft, door de opeenvolgende bewerkte drukken, ook steeds een actueel beeld van de stand van zaken in Nederland Mediationland.”

Prof. mr. Dick (D.) Allewijn

Op 13 juni 2017 werd in Amsterdam, tijdens het Mediationfestival, de 6e herziene druk van het Handboek Mediation gepresenteerd. Bij deze gelegenheid interviewde oud Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer (nu het Nederlandse lid van de Europese Rekenkamer) mediator en arbiter Peter Ingelse, werkzaam bij ReulingSchutte in Amsterdam.

Back to top

Handboek Mediation staat onder redactie van:

dr. Alex (A.F.M.) Brenninkmeijer

was acht jaar de Nationale ombudsman en is sinds 2014 het Nederlandse lid van de Europese Rekenkamer in Luxemburg. Hij is sinds 2014 faculteitshoogleraar institutionele aspecten van de rechtsstaat aan de Universiteit van Utrecht.

Foto: Jacqueline de Haas

mr. drs. Dick (H.J.) Bonenkamp

is algemeen directeur van de Merlijn Groep. Tot de groep behoort Merlijn Mediation, een MfN-gecertificeerd opleidingsinstituut. Van 1985 tot 2011 was hij advocaat en vanaf 1996 is hij trainer en internationaal mediator, vanaf 2003 MfN registermediator.

drs. Karen (K.) van Oyen

heeft een mediationpraktijk in Amsterdam. Als MfN-registermediator richt ze zich op samenwerkings-, arbeids- en groepsconflicten. Daarnaast traint ze mediators. Vanuit de VU werkt ze als opleider/adviseur docentprofessionalisering binnen het universitair onderwijs.

dr. Hugo (H.C.M.) Prein

was 36 jaar als sociaal/organisatiepsycholoog verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is in de Verenigde Staten gecertificeerd als mediator, is als opsteller en assessor betrokken bij de persoonscertificering van mediators en verzorgt mediationtrainingen.