Het Nederlandse Erfrecht

Wat kan ik bij testament regelen?

mr. Klazien van Zwieten, mr. Mariëlle Lindeboom

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met erven: vermogen dat achterblijft na overlijden en dat verdeeld moet worden. De wetgever heeft voor de meest voorkomende gevallen een standaard oplossing bedacht, maar steeds vaker verloopt een mensenleven niet standaard: er is sprake van meerdere huwelijken, verschillende typen partnerschappen en kinderen uit verschillende relaties. In deze bundel worden twee boeken samengebracht die eerder afzonderlijk zijn verschenen: Erven zonder testament en Wat kan ik bij testament regelen? In beide delen wordt aan de hand van praktijkvragen tekst en uitleg gegeven over de meest voorkomende situaties die zich in het erfrecht kunnen voordoen.

  • Boek
  • 360 pagina's
  • Bestelcode 9789012399128
Omschrijving
In het eerste deel wordt in heldere en begrijpelijke taal uitgelegd wat de erfrechtelijke gevolgen zijn als iemand komt te overlijden zonder een testament op te stellen. Het tweede deel legt uit wat u allemaal zelf kunt regelen in een testament en welke mogelijkheden er zijn. Ook wordt aandacht besteed aan het levenstestament en de erfbelasting. De teksten stellen u in staat na te denken over uw persoonlijke omstandigheden en om na te gaan of het verstandig is in uw situatie een testament te maken. De basiskennis die dit boek biedt, dient zodanig als handleiding en helpt u zich voor te bereiden op een bezoek aan de notaris. Ook is dit boek onmisbaar voor degenen die al een testament hebben gemaakt. Door gewijzigde regelgeving, of als uw persoonlijke omstandigheden zijn veranderd, is het misschien nodig uw testament te herzien.

over de auteurs: Mr. Klazien van Zwieten en mr. Mariëlle Lindeboom hebben jarenlange ervaring in de notariële familiepraktijk, zowel in Nederland als op Curaçao. Hun doel is elke burger wegwijs te maken in de materie van het Nederlandse erfrecht.
Product details
Bestelcode 9789012399128
Productsoort Boek
Aantal pagina's 360
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Wat kan ik bij testament regelen?
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-12-2016
NUR code 820
Auteur(s) mr. Klazien van Zwieten mr. Mariëlle Lindeboom

Uw bestelling

Het Nederlandse Erfrecht
excl. btw € 19,76 incl. btw € 21,54
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht