Jouw bedrijf klaar voor de toekomst
Ontdek hoe onze oplossingen ook jouw bedrijf bij de voorbereiding op CSRD. Bouw aan de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf met onze opleidingen en producten.
Governance
Interne beprijzing van biodiversiteit en ecosystemen
Strategie
Het plan dat ertoe leidt dat er vanaf 2030 geen nettoverlies aan biodiversiteit wordt veroorzaakt, en na 2050 een nettowinst.
Impact-, risico- en kansenmanagement
Materiële risico's van biodiversiteit en beleid voor management
Doelstellingen en prestatiemetingen
Financiering van projecten om risico's en schade aan biodiversiteit en ecosystemen buiten de eigen waardeketen te beperken
Duurzaamheidsinformatie wordt net zo belangrijk als financiële rapportage
Als accountant of CFO begrijp jij als geen ander de impact van de nieuwe ESG-richtlijnen en de CSRD-regelgeving. Het rapporteren van duurzaamheidsinformatie wordt net zo belangrijk als financiële rapportage en de CSRD stelt dan ook hoge eisen aan organisaties. Het is cruciaal om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe verplichtingen, want vanaf boekjaar 2024 zullen organisaties veel moeite moeten doen om aan deze nieuwe en uitgebreide eisen te voldoen.
Als accountant of CFO speel jij een belangrijke rol in deze voorbereiding en het invullen van de taken en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de CSRD-regelgeving.
Rapportageverplichting biedt ook kansen
Het invoeren van de CSRD betekent dat jouw bedrijf een holistische benadering van duurzaamheid moet ontwikkelen en daarover moet rapporteren. Dit begint bij een doordacht beleid met ESG-doelen. Om deze doelen te bereiken moet je processen en systemen implementeren, mensen aanstellen om gegevens te verzamelen, te integreren en te consolideren en vervolgens te evalueren en rapporteren.
Hiermee kom je aan de nieuwe vragen van ketenpartners tegemoet en krijg je grip op nieuwe kansen. Denk aan kostenbesparingen, verbetering van jouw positie als werkgever, het aantrekken van investeringen en een betere positionering ten opzichte van concurrenten.
“Dat iets op papier staat, wil niet zeggen dat je het ook doet. De governance is een ondergeschoven kindje in het ESG-verhaal.”
RSM - Mario van den BroekLead Partner RSM Netherlands
CSRD in de praktijk voor accountants
Til jouw duurzaamheidsrapportage naar een hoger niveau. In twee middagen al jouw PE-punten voor Duurzaamheid? Als accountant begrijp jij als geen ander de impact van de nieuwe ESG-richtlijnen en de CSRD-regelgeving. Wees goed voorbereid op deze nieuwe verplichtingen, want vanaf boekjaar 2024 zullen organisaties veel moeite moeten doen om aan deze nieuwe en uitgebreide eisen te voldoen. Maak kennis met het ESG-landschap en het bijbehorende wetgevende kader, verdiep je in de ESRS-rapportagestandaarden en ontdek hoe je deze kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.
JES! producten
Iedere organisatie heeft zowel kennis als tooling nodig om ESG vorm te geven. Daarom is Sdu drie innovatieve producten aan ontwikkelen, die het implementeren van CSRD vereenvoudigen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie compliant is, risico's minimaliseert en je organisatie zich richten op het creëren van klantwaarde.
JES! Knowledge
JES! Knowledge helpt je bij het begrijpen wat er nodig is voor een ESG-beleid en hierover te rapporteren volgens de CSRD. Het ondersteunt bij selecteren van doelstellingen en het voorbereiden van een plan van aanpak en houdt je up-to-date van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen.
JES! Workflow
Met JES! Workflow leg je beleid, doelstellingen, verantwoordelijkheden, taken en data eenvoudig vast. Zo maak je inzichtelijk hoe de voortgang is op de ambities die de organisatie op gebied van ESG heeft en waar ruimte is voor verbetering.
JES! E-Data
JES! E-Data geeft je snel en eenvoudig grip op de eco kosten van de producten die jouw organisatie gebruikt en produceert. De berekening is gebaseerd op betrouwbare productdata en wetenschappelijk onderbouwde data uit de Idemat database.
Sdu bij Accountancy Expo
Op 20 juni is Sdu aanwezig bij de Accountancy Expo. Bekijk hier alle informatie over onze inspirerende sprekers, downloadbare materialen en boeiende artikelen. Daarnaast kun je je hier ook direct inschrijven. Zien we je daar?
Wat te verwachten?
- Wat is de CSRD en waar richt het zich op?
- Wanneer wordt de CSRD van kracht en voor welke organisaties?
- Wat zijn de gevolgen van de CSRD voor organisaties?
- Wie is verantwoordelijk voor de assurance van de duurzaamheidsrapportage onder de CSRD?
- Voor welke organisaties is de CSRD van toepassing?
- Geldt de CSRD alleen voor beursgenoteerde ondernemingen?
- Wat moeten organisaties rapporteren volgens de CSRD?
- Aan welke rapportagestandaarden moeten bedrijven voldoen onder de CSRD?
- In welk formaat en structuur moeten organisaties hun duurzaamheidsinformatie rapporteren?
- Is er een assurance-verklaring vereist voor de gerapporteerde duurzaamheidsinformatie?