Naar de inhoud

CFO of accountant

Ontdek hoe onze oplossingen ook jouw bedrijf bij de voorbereiding op CSRD. Bouw aan de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf met onze opleidingen en producten.​

JES! Voor elke fase van jouw ESG reisJES! - Wij zijn er voor elke fase van jouw ESG reis
JES! - Voor elke fase van jouw ESG reis
Scroll direct naar:
 • Governance

  Interne beprijzing van biodiversiteit en ecosystemen

 • Strategie

  Het plan dat ertoe leidt dat er vanaf 2030 geen nettoverlies aan biodiversiteit wordt veroorzaakt, en na 2050 een nettowinst.

 • Impact-, risico- en kansenmanagement

  Materiële risico's van biodiversiteit en beleid voor management

 • Doelstellingen en prestatiemetingen

  Financiering van projecten om risico's en schade aan biodiversiteit en ecosystemen buiten de eigen waardeketen te beperken

Duurzaamheidsinformatie wordt net zo belangrijk als financiële rapportage​

Als accountant of CFO begrijp jij als geen ander de impact van de nieuwe ESG-richtlijnen en de CSRD-regelgeving. Het rapporteren van duurzaamheidsinformatie wordt net zo belangrijk als financiële rapportage en de CSRD stelt dan ook hoge eisen aan organisaties. Het is cruciaal om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe verplichtingen, want vanaf boekjaar 2024 zullen organisaties veel moeite moeten doen om aan deze nieuwe en uitgebreide eisen te voldoen.

Als accountant of CFO speel jij een belangrijke rol in deze voorbereiding en het invullen van de taken en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de CSRD-regelgeving. Wil jij weten waar je moet beginnen?

JES! voor elke fase van je ESG reis
JES! Voor elke fase van je ESG reis
JES! ESG producten voor elke fase van je ESG reis
JES! voor elke fase van jouw ESG reis

Rapportageverplichting biedt ook kansen​

Het invoeren van de CSRD betekent dat jouw bedrijf een holistische benadering van duurzaamheid moet ontwikkelen en daarover moet rapporteren. Dit begint bij een doordacht beleid met ESG-doelen. Om deze doelen te bereiken moet je processen en systemen implementeren, mensen aanstellen om gegevens te verzamelen, te integreren en te consolideren en vervolgens te evalueren en rapporteren.​

Hiermee kom je aan de nieuwe vragen van ketenpartners tegemoet en krijg je grip op nieuwe kansen. Denk aan kostenbesparingen, verbetering van jouw positie als werkgever, het aantrekken van investeringen en een betere positionering ten opzichte van concurrenten.​

 • Dat iets op papier staat, wil niet zeggen dat je het ook doet. De governance is een ondergeschoven kindje in het ESG-verhaal.

  JES! - Case Study - RSM - Mario
  RSM - Mario van den BroekLead Partner RSM Netherlands

ESG Starterskit

Het ESG-starterspakket zorgt voor een soepele integratie en verankering van ESG binnen elk aspect van je bedrijf. Dit pakket bundelt kennis, software en training in één oplossing, zodat jouw organisatie met de juiste kennis en tools in actie kan komen.

Oplossingen voor elke fase van jouw ESG reis

Alle oplossingen

Sdu heeft een drietal innovatieve oplossingen ontwikkeld voor betrouwbare informatie over de CSRD, projectmanagement en de uiteindelijke dataverzameling. Zo heb jij de juiste ondersteuning bij deze nieuwe verantwoordelijkheden.

 • JES! Knowledge

  JES! Knowledge

  JES! Knowledge helpt je bij het begrijpen wat er nodig is voor een ESG-beleid en hierover te rapporteren volgens de CSRD. Het ondersteunt bij selecteren van doelstellingen en het voorbereiden van een plan van aanpak en houdt je up-to-date van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen.

 • JES! Workflow

  JES! Workflow

  Met JES! Workflow leg je beleid, doelstellingen, verantwoordelijkheden, taken en data eenvoudig vast. Zo maak je inzichtelijk hoe de voortgang is op de ambities die de organisatie op gebied van ESG heeft en waar ruimte is voor verbetering.

 • JES! E-Data

  JES! E-Data

  JES! E-Data geeft je snel en eenvoudig grip op de eco kosten van de producten die jouw organisatie gebruikt en produceert. De berekening is gebaseerd op betrouwbare productdata en wetenschappelijk onderbouwde data uit de Idemat database.​

Bekijk producten

Verder praten wat de CSRD voor jou betekent?

Het starten of versnellen van je ESG-reis doe je niet zomaar. We snappen dat je vragen hebt over de impact op jouw organisatie. Daarom staan onze adviseurs klaar om je te begeleiden. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat of al initiatieven heeft lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Verder praten over wat ESG en de CSRD voor jou betekent?

We snappen dat er door de invoering van de CSRD veel op je af kan komen. Daarom staan onze adviseurs klaar om je met je mee te denken. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat, of al initiatieven hebt lopen. We werken graag samen met jou aan een duurzame toekomst voor jouw organisatie.