Naar de inhoud

Moore DRV

‘Moore DRV. Stilletjes één van de beste kantoren van Nederland’. Daarmee doet accountants- en advieskantoor Moore DRV de belofte aan cliënten dat ze willen uitblinken in cliënttevredenheid en kwaliteit voor ondernemers in het mkb.

man lopend op stoep bij gebouw drv
Moore DRV Logo

Over Moore DRV

Moore DRV is aangesloten bij Moore Global Network Limited, een groot internationaal samenwerkingsverband van onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Wereldwijd is Moore in ruim 112 landen actief. De 228 aangesloten organisaties hebben gezamenlijk meer dan 520 kantoren. Moore DRV werkt regionaal in de ‘echte economie’ met 1.000 professionals vanuit 14 compacte kantoren voor 10.000 klanten en is daarmee al 100 jaar dichtbij.

Belastingadviseur
Moore Global
Lorenz van Vliet
Moore DRV ESG

Environment, social en governance (ESG)

Duurzaam en sociaal ondernemen is een van de grote uitdagingen voor ondernemers in de echte economie. Lorenz van der Vliet, partner en accountant bij Moore DRV, vertelt bevlogen over wat Moore DRV voor haar klanten kan betekenen. ‘Met een uniek ESG-Framework helpen wij organisaties hun doelen op het gebied van ESG te bereiken. Het raamwerk is niet alleen simpel te begrijpen en te implementeren, het kan ook een fundamentele verandering teweegbrengen in de organisatie.’

Mkb moet aan de bak met ESG

‘Als je als mkb-ondernemer leverancier bent voor een grote afnemer of inkoopt bij een grote leverancier dan is er een goede kans dat deze zich ook tot jou wendt voor informatie om aan haar rapportageverplichting te voldoen. En ik verwacht niet dat het blijft bij het verstrekken van informatie. Deze (grote) relatie zal ook een inspanning (lees verduurzamingsslag) verwachten om een positieve ontwikkeling in haar eigen duurzaamheidsrapportage te kunnen tonen.’ Zo zegt Lorenz van der Vliet. Hij bepaalt graag samen met de ondernemer hoe deze ervoor staat en welke (vaak al kleine) stappen genomen kunnen worden om goed op weg te zijn met ESG.

accountancy samenstel
  • Vanwege de ketenverantwoordelijkheid van de grote ondernemingen, is het aan te raden dat mkb-ondernemingen ook hun strategie en bedrijfsmodel tegen het licht houden.

    foto lorenz
    Lorenz van der VlietPartner en accountant bij Moore DRV

ESG Opleidingen Sdu X Moore DRV

Sdu werkt samen met Moore DRV op het gebied van ESG-opleidingen. Deze samenwerking is gericht op het versterken van ESG-kennis en -vaardigheden voor zowel organisaties als individuen.

We bieden samen verschillende webinars en trainingen aan op het gebied van ESG/CSRD. Deze ESG-trainingen zijn ontworpen om bedrijven en professionals te helpen bij het begrijpen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën, het identificeren van risico's en kansen, en het verbeteren van hun ESG-rapportage. Zo helpt Marie-José Jordaan-Turk, senior specialist vaktechniek bij Moore DRV, je tijdens de workshop ‘Aan de slag met dubbele materialiteit 'inside-out & outside-in' te denken om zo te komen tot een gedegen dubbele materialiteitsanalyse voor jouw organisatie.

Ook zijn we trots op de lancering van de eerste Certified ESG Management opleiding in Nederland. Deze vierdaagse cursus, die Sdu samen met o.a. Moore DRV heeft opgezet, is een unieke mix van theorie en praktische inzichten, ontworpen om ESG principes diep in je organisatie te integreren. Lorenz van der Vliet is een van de docenten van deze 4-daagse verdiepende opleiding die deelnemers opleidt tot duurzaamheidsleider! Ook is hij lid van de examencommissie Stichting Curea Futurum.

Training ESG
  • Graag zet ik me als trainer in bij de ESG-opleidingen. Langzaamaan dringt het door dat CSRD naast een middel om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid ook enorme kansen biedt!

    Image MJ Moore DRV
    Marie-José Jordaan - TurkSenior specialist vaktechniek bij Moore DRV

Verder praten over wat ESG en de CSRD voor jou betekent?

We snappen dat er door de invoering van de CSRD veel op je af kan komen. Daarom staan onze adviseurs klaar om je met je mee te denken. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat, of al initiatieven hebt lopen. We werken graag samen met jou aan een duurzame toekomst voor jouw organisatie.