Legal Tech Heroes Round Table 2022

10 februari | 16.30 uur | Online

Legal Tech Heroes Round Table 2022

Op donderdag 10 februari wordt dé Legal Tech Map van Nederland gepresenteerd tijdens een online round table. Legal innovators bespreken waar we in Nederland staan op het gebied van Legal Tech, hoe dit wordt toegepast in de juridische dienstverlening, hoe juristen dagelijks in de praktijk omgaan met Legal Tech en waar de kansen liggen voor Legal Tech. 

Praktische info 
Datum: 10 februari 2022 
Tijd: 16:30-17:30 
Duur: 1 uur 

Sprekers
Moderator: Nathalie Gloudemans-Voogd (Manager proceservaring bij Clifford Chance LLP) 

Tafelgasten:  

De online round table duurt ongeveer een uur, waarbij ook ruimte is voor het stellen van vragen. Deelname aan de round table is gratis. Meld je hieronder direct aan!

Ik wil deelnemen

Legal Tech; wie houdt zich hiermee bezig?

Is Legal Tech verankerd in het werkproces van de jurist waardoor het een essentieel onderdeel is van de juridische dienstverlening? Er zijn tal van bedrijven die aangeven met Legal Tech bezig te zijn, maar niet elk bedrijf biedt dezelfde diensten aan. Daarnaast zijn veel van deze bedrijven Angelsaksisch en dus gericht op die markt en niet specifiek voor de Nederlandse markt. Hoe weet je als jurist bij welk Legal Tech bedrijf je moet zijn en voor wat?  

Legal Tech Map van Nederland dé oplossing

De Legal Tech Map geeft overzicht van de Nederlandse legal tech bedrijven én op welk onderwerp dit bedrijf zich bezighoudt. In één oogopslag zie je voor welk onderdeel van jouw bedrijfsvoering of zaak je een bedrijf kunt inschakelen. De Legal Tech Map van Nederland wordt al een aantal jaar ontwikkeld door Dutch Legal Tech. Begin 2022 hebben zij een nieuwe versie van de Legal Tech Map gecreëerd in samenwerking met Advocatie en legal innovation agency NOUN.

 

Legal Tech Heroes aan tafel

Jeroen Zweers

In 2016 werd Jeroen door de Engelse Financial Times uitgeroepen tot een van de Europese juridische Innovators van het jaar. Hij was daarmee de eerste niet-jurist en Nederlander die deze erkenning kreeg. Hij is mede-oprichter van Dutch Legal Tech en Vice President van de European Legal Tech Association. Momenteel helpt hij met zijn bedrijf NOUN #TheLegalInnovationAgency juridische afdelingen en advocatenkantoren met hun innovatiestrategie en helpt hij ook Legal Tech startups met hun groei en het creëren van een betere product market fit.  

jeroen zweers

Jaap Stikkelbroeck

jaap

Jaap is advocaat sinds 2004, waarvan de laatste 10 jaar zelfstandig. Tevens is Jaap initiatiefnemer van advocatenkantoor Griph, een coöperatie waarin advocaten zelfstandig kunnen werken en mede-oprichter van juridisch platform blended.law, waarop cliënten juridische diensten voor vaste prijzen kunnen inkopen bij advocaten, notarissen, fiscalisten en andere juristen. Sinds dit jaar is Jaap lid van het College van Afgevaardigden van de NOvA. 

Nathalie Gloudemans

Nathalie was IT-recht advocaat, schreef daarna als juridisch journalist over onder meer innovatie en legal tech en inmiddels werkt ze bij een van de meest innovatieve advocatenkantoren van Nederland, Clifford Chance. Daar coacht ze advocaten, is ze intervisiegespreksleider en leidt zij het lokale opleidingsinstituut. 

nathalie

Katelijn van Voorst

katelijn

Katelijn is advocaat en oprichter van Eve, dat alternatieve geschillenoplossing biedt voor MKB en hun juristen. Zij is 20 jaar geleden begonnen als advocaat bij een Zuidas-kantoor en heeft nu al tien jaar haar eigen kantoor, dat zich voornamelijk richt op het MKB. Zij merkte daar dat rechtspraak niet geschikt is voor MKB, vanwege de lange en trage weg naar het oordeel van een rechter. Op de Zuidas zag zij dat geschillen voor grote internationale bedrijven vaak werden opgelost via arbitrage, omdat dit meer mogelijkheden biedt. Met Eve maakt zij arbitrage ook toegankelijk voor juristen van het MKB door een aantal aanpassingen aan de traditionele procedures en gebruik van digitale middelen.   

Ebbo Haantjes

Ebbo is al meer dan drie jaar werkzaam bij Sdu waar hij verantwoordelijk is voor de strategie van het segment Legal en de executie daarvan. Zijn focus ligt op de digitalisering van de juridische dienstverlening en in het bijzonder die onderdelen van het werkproces van de jurist die, door inzet van Legal Tech oplossingen, nog meer waarde creëren voor de jurist én zijn of haar cliënt. Zodat zij zich kunnen richten op die onderdelen waar je een jurist echt voor nodig hebt. Ebbo’s adagium is dat innovaties, zoals Legal Tech, enkel lukken als je samenwerking zoekt met partners oftewel innoveren = samenwerken. Hij is verantwoordelijk onder meer voor de succesvolle lancering van Evidend, Notaflow en het partnership tussen Sdu & Bluetick. 

ebbo