Legal Management Heroes Round Table, creating the most value for your people and your clients

13 oktober | 16.15 uur | Online

Header Legal Management Heroes Round Table 2022

Op donderdag 13 oktober host Sdu samen met VOXIUS een round table waar experts op het gebied van Legal Management zullen bespreken waar de juridische wereld op dit moment tegenaan loopt op het gebied van staffing, het efficiënt en effectief inrichten van de werkvloer en meer. 

Praktische info 
Datum: 13 oktober 2022 
Tijd: 16:15-17:15 
Duur: 1 uur 

Sprekers
Host: Ebbo Haantjes (Director Legal Services bij Sdu)
Moderator: Els Boonacker (Partner en strategy consultant bij VOXIUS)

Tafelgasten:  

De online round table duurt ongeveer een uur, waarbij ook ruimte is voor het stellen van vragen. Deelname aan de round table is gratis. Meld je hieronder direct aan!

Ik wil deelnemen

Arbeidskrapte, hoge werkdruk en kostendruk

De krapte op de arbeidsmarkt is ongekend. Dit geldt inmiddels in elke sector en ook binnen de juridische dienstverlening is dit merkbaar. Als er meer werk is dan het aantal beschikbare medewerkers, wat doe je dan als advocatenkantoor of bedrijfsjuridische afdeling binnen een corporate? Tijdens deze round table gaan we dieper in op dit vraagstuk.  Is meer mensen werven voor hetzelfde werk wel een dekkende oplossing in een tijd van grote arbeidskrapte, hoge werkdruk én de kostendruk die kantoren en bedrijven ondervinden? Legal teams ervaren ook die kostendruk en moeten efficiënt met hun resources omgaan én verwachten dat de door hun ingeschakelde externe advocatenkantoren ook hun tijd weer effectiever inzetten dan voorheen.

Efficiënt met resources omgaan

Moeten we scherper kijken naar hóe het werk wordt gedaan en misschien wel belangrijker nog, wíe dit werk doet? Efficiënt en vooral effectief het werkproces inrichten. Procesoptimalisatie alleen is niet genoeg. De juiste mensen, de juiste taken laten uitvoeren, op de juiste plek in het proces in plaats van meer poppetjes op dezelfde plek neerzetten. Is dat misschien de juiste oplossing? Creëert dat de gezochte meerwaarde voor zowel jouw medewerker als jouw client? En bezit de huidige jurist wel de skills om dit werk zo dan uit te voeren en moeten er misschien wel niet-juristen op bepaalde werkzaamheden in de dienstverlening worden gezet. Of moeten we onze hoop vestigen op de inzet van Legal Tech?

Legal Management Heroes aan tafel

Margreet Poot

Margreet is General Counsel en Corporate Secretary bij Port of Rotterdam; lid van de Executive Committee van Port of Rotterdam. Port of Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt de grootste haven van Europa. Port of Rotterdam zet in op duurzaamheid, digitalisering en innovatie. Zo maken ze de haven en handelsstromen nog efficiënter. Port of Rotterdam wil zorgen voor een schonere haven en bijdragen aan een gezonde en groenere leefomgeving voor iedereen, nu en in de toekomst. En met focus op een vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart.
Voorheen was Margreet senior advocaat en lid van het management team, verantwoordelijk voor Legal Operations & Innovation bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.
 

Margreet Poot

Pieter van der Hoeven

Pieter van der Hoeven

Pieter van der Hoeven is Senior Director Corporate Development bij Litera. Hij is ook mede-oprichter van Clocktimizer, dat in 2021 door Litera werd overgenomen. Clocktimizer is een bekroonde juridische technologie-oplossing die advocatenkantoren helpt te begrijpen wie wat doet, wanneer, waar en tegen welke kosten. Am Law 100-kantoren gebruiken Clocktimizer om gegevensgestuurde beslissingen te nemen over matter management, budgettering en prijsstelling. Voordat Pieter in 2014 Clocktimizer startte, was hij M&A-advocaat bij DLA Piper en behaalde hij zijn MBA aan Rotterdam School of Management en IE Business School.

Els Boonacker

Els Boonacker is partner bij VOXIUS, waar haar nadruk ligt op strategisch en people-gedreven advisering in de Legal en Compliance sector. Els is ook programmanager van de Permanente Educatie voor Corporate Secretaries bij Governance University, en geeft les aan de Legal Operations Academy bij Dialogue. Zij was eerst werkzaam als advocaat, en daarna oa. ook als Head of Human Resources en hoofd van het Management Team, bij De Brauw. Daarna is ze bij Phyleon adviseur geweest op het gebied van leiderschap en governance.

Els Boonacker

Rose Wiewel

Rose Wiewel

Rose is Chief Operating Officer voor Simmons & Simmons Nederland. Haar verantwoordelijkheden omvatten onder meer de verdere ontwikkeling en implementatie van de strategie van het kantoor en de bedrijfsvoering. Rose kwam in 2017 bij Simmons en brengt uitgebreide managementervaring met zich mee, na meer dan 15 jaar senior executive functies in de financiële dienstverleningssector in Parijs en Londen te hebben bekleed. Rose heeft aanzienlijke ervaring in het leidinggeven aan grote transformatieprogramma's, waaronder het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe bedrijfs- (en operationele) modellen, integratie- en herstructureringswerkzaamheden na de overname, evenals technologie- en dataprogramma's.

Ebbo Haantjes

Ebbo is al meer dan vier jaar werkzaam bij Sdu waar hij verantwoordelijk is voor de strategie van het segment Legal en de executie daarvan. Zijn focus ligt op de digitalisering van de juridische dienstverlening. In het bijzonder op de onderdelen van het werkproces van de jurist die, door inzet van Legal Tech oplossingen, nog meer waarde creëren voor de jurist én zijn of haar cliënt. Zodat zij zich kunnen richten op zaken waar je een jurist echt voor nodig hebt. Ebbo’s adagium is dat innovaties, zoals Legal Tech, enkel lukken als je samenwerking zoekt met partners oftewel innoveren = samenwerken. Hij is verantwoordelijk voor onder meer de succesvolle lancering van Evidend, Notaflow en het partnership tussen Sdu & Bluetick.

Ebbo Haantjes