Mediation in de zorg

2e druk

mr. Ank van den Berg

De kranten staan er steeds vaker vol van: conflicten in de zorg. Weliswaar horen conflicten bij het leven en bij ontwikkelingen in de samenleving maar vaak hebben ze een sluipende negatieve invloed. Ze kunnen werkprocessen ernstig verstoren en vormen daarmee een bedreiging voor de kwaliteit van werkprocessen in de zorg. Mediation in de zorg geeft inzicht in conflictmechanismen en in mediation als specifieke methode om te voorkomen dat conflicten ontstaan, voortduren of uit de hand lopen.

  • Boek
  • 164 pagina's
  • Bestelcode 9789012389600
Omschrijving
De kranten staan er steeds vaker vol van: conflicten in de zorg. Weliswaar horen conflicten bij het leven en bij ontwikkelingen in de samenleving maar vaak hebben ze een sluipende negatieve invloed op ontwikkelingen en op bestaande uitvoeringspraktijken. Ze kunnen werkprocessen ernstig verstoren en vormen daarmee een bedreiging voor de kwaliteit van werkprocessen in de zorg.

Het boek Mediation in de zorg geeft inzicht in de conflictgevoeligheid van het systeem van de Nederlandse gezondheidszorg en zorg in verzorgings- en verpleeghuizen. Het geeft inzicht in conflictmechanismen en in mediation als specifieke methode om te voorkomen dat conflicten ontstaan, voortduren of uit de hand lopen. Deze tussenpartijdige vorm van conflictoplossing heeft zich de afgelopen ruim vijftien jaar bewezen als een succesrijk instrument bij het oplossen van samenwerkingsproblemen, communicatiestoornissen, visieverschillen.

Het boek is gericht tot diegenen die werkzaam zijn in de (gezondheids-)zorg en/of verantwoordelijk zijn voor de continuïteit van de zorg. Zij zullen ongetwijfeld herkenning vinden in de beschreven praktijksituaties. Het boek beoogt hen de weg te wijzen naar een manier om te zorgen dat zorgverleners hun werk met plezier kunnen blijven doen en, wanneer dat plezier in het gedrang komt door conflicten, ze de weg kunnen vinden naar oplossingen.

Mr. Ank A. van den Berg heeft haar ervaring voor het schrijven van dit boek opgedaan als zorgverlener, onderhandelaar en adviseur in en ten behoeve van de gezondheidszorg en is zelfstandig gevestigd mediator.
Product details
Bestelcode 9789012389600
Productsoort Boek
Aantal pagina's 164
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 2e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) mr. Ank van den Berg

Uw bestelling

Mediation in de zorg
excl. btw € 37,61 incl. btw € 40,99
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht