Juridische aspecten van mediation

4e herziene druk

Mr. Eva Schutte, Mr. Jacqueline Spierdijk

Juridische aspecten van mediation geeft antwoord op de meest voorkomende vragen die in theorie en praktijk kunnen rijzen over de juridische kanten van mediation. Zo komen de mediationovereenkomst en de vaststellingsovereenkomst uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor onder meer de vertrouwelijkheid, de aansprakelijkheid en het klacht- en tuchtrecht.

  • Boek
  • 210 pagina's
  • Bestelcode 9789012398855
Omschrijving
Juridische aspecten van mediation voorziet in de behoefte aan beknopte en overzichtelijke informatie over de juridische aspecten die bij mediation een rol spelen. Centraal in dit boek staan de mediationovereenkomst, de vertrouwelijkheid en het vastleggen van de afspraken. Maar ook onderwerpen als de aansprakelijkheid van de mediator, het klacht- en tuchtrecht en de verhouding van mediation tot andere vormen van conflictoplossing komen aan de orde.

Het eerste hoofdstuk geeft antwoord op een tiental veelvoorkomende vragen in verband met mediation en vormt op die wijze een eerste introductie tot de onderwerpen in de verdere hoofdstukken. Aan het slot van het boek zijn een overzicht van relevante wettelijke bepalingen, een literatuuroverzicht en eigen modellen opgenomen. Op een aantal punten nemen de auteurs duidelijk stelling; zo bepleiten zij bijvoorbeeld dat het wenselijk zou zijn na een ‘mislukte’ mediation toch tot een beëindigingsdocument te komen.

Het boek is in toegankelijke stijl geschreven en geïllustreerd met tientallen voorbeelden en recente jurisprudentie. Kennis van dit boek vormt bovendien een basis voor het theorie-examen ten behoeve van de registratie als mediator.

Juridische aspecten van mediation is onderdeel van de Mediationreeks. Die reeks behandelt in afzonderlijke delen verschillende elementen van mediation. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk.

Eva Schutte heeft zich als mediator volledig toegelegd op zakelijke mediation. Zij was jarenlang als advocaat-partner verbonden aan een groot advocatenkantoor. Sinds 2011 is zij mede-oprichter/partner van ReulingSchutte, een nichekantoor op het gebied van zakelijke ADR.
Jacqueline Spierdijk, eveneens oud-advocaat, begeleidt sinds 1998 als mediator partijen in commerciële en bestuurlijke geschillen. Zij is daarnaast trainer in conflicthantering, schriftelijke communicatie en beroepsvaardigheden voor advocaten en mediators.

Juridische aspecten van mediation is verschenen in de Mediationreeks. In deze reeks zijn tot nu toe verschenen:

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
Verwijzen naar mediation
Juridische aspecten van mediation
Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation
Met de overheid om tafel
Het belang van belangen
Arbeidsrecht en mediation
Mediation in strafzaken
Mediation in belastingzaken
Beleidsbemiddeling
De Kunst van het Kiezen
Product details
Bestelcode 9789012398855
Productsoort Boek
Aantal pagina's 210
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 4e herziene druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-03-2017
NUR code 820
Serie naam Mediationreeks
Redactie mr. J. Spierdijk mr. M. Pel dr. A. Zuurmond drs. K. van Oyen
Hoofdredactie mr. J. Spierdijk mr. M. Pel dr. A. Zuurmond drs. K. van Oyen
Auteur(s) Mr. Eva Schutte Mr. Jacqueline Spierdijk
Editie 4e druk

Uw bestelling

Juridische aspecten van mediation
excl. btw € 36,32 incl. btw € 39,59
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht