Uw bestelling

Kind en scheiding, Monografieën (echt)scheidingsrecht
excl. btw € 52,01

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Kind en scheiding, Monografieën (echt)scheidingsrecht

Editie 2015, deel 8

mr. M.J.C. Koens, mr. A.P. van der Linden

Kind en scheiding beschrijft de juridische gevolgen van scheiding voor kinderen. Door invoering van de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding is het scheidingsrecht ingrijpend gewijzigd.
Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht.

  • Boek
  • 366 pagina's
  • Bestelcode 9789012394697
Omschrijving
In Kind en scheiding worden de schijnwerpers gericht op de juridische gevolgen van echtscheiding in relatie tot de kinderen. Door invoering op 1 maart 2009 van de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding is het echtscheidingsrecht ook wat de rechtspositie van ouders en kinderen betreft ingrijpend gewijzigd.
Onderdelen van het familie- en jeugdrecht, zoals het opvoedings- en verzorgingsrecht, de woonplaats, het naamrecht, het gezag over minderjarige kinderen, het omgangsrecht, de informatie over en consultatie bijbelan grijke onderwerpen de kinderen betreffende en de bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding en studie van de kinderen, zijn in het geding als het gaat om echtscheiding of beëindiging van het (homo)huwelijk, het geregistreerd partnerschap of het samenwonen buiten huwelijk.

Daarnaast komen onderwerpen van echtscheidingsprocesrecht zoals het ouderschapsplan, het horen van kinderen, voorlopige voorzieningen e.d. aan de orde. Ook wordt uitvoerig ingegaan op de positie van de nieuwe partners na de scheiding en internationale kinderontvoering.

Theo Koens is rechter-plv in de Rechtbank Zeeland-West-Brabant en raadsheer-plv in het Gerechtshof Den Haag.
Ad van der Linden is kinderrechter in de rechtbank van Amsterdam en raadsheer-plv in de gerechtshoven van ’s-Hertogenbosch en ’s-Gravenhage.
Paul van Teeffelen was vicepresident in het gerechtshof van ’s-Hertogenbosch en is docent op het gebied van familie- en jeugdrecht.

Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echte) scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

De volgende delen zijn in deze reeks verschenen:

Product details
Bestelcode 9012394694
Productsoort Boek
Aantal pagina's 366
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2015, deel 8
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 822
Hoofdredactie mr. M.J.C. Koens prof. mr. W.R. Meijer
Auteur(s) mr. M.J.C. Koens mr. A.P. van der Linden