Uw bestelling

Kwaliteitsverbetering van het letselschadetraject
excl. btw € 26,74

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Deze uitgave bevat de teksten van de 2006-editie van het LSA-symposium. Er staan een aantal initiatieven centraal die zijn ontplooid ter verbetering van het schaderegelingtraject. De onderwerpen gaan over de gang van zaken bij het schaderegelen, wat zich bevindt op het snijvlak van materieel recht en procesrecht.

  • Boek
  • 100 pagina's
  • Bestelcode 9789012114547
Omschrijving
De jaarlijkse symposia van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) betreffen aspecten van personenschade en actuele ontwikkelingen op het gebied van de schaderegeling.
Kwaliteitsverbetering van het letselschadetraject bevat de teksten van het LSA-symposium van 27 januari 2006, waarbij enkele initiatieven, die de laatste jaren zijn ontplooid ter verbetering van het schaderegelingtraject centraal staan. De onderwerpen betreffen de gang van zaken bij het schaderegelen. Zij bevinden zich op het snijvlak van materieel recht en procesrecht.

Mw. mr. drs. G. de Groot deelt haar gedachten over een deelgeschillenrechter. Daarbij staat ze stil bij de toegang tot de rechter in het letselschadetraject, deelgeschillen in de buitengerechtelijke fase en de huidige processuele mogelijkheden en beperkingen bij deelgeschillen.

Prof. mr. J.B.M. Vranken behandelt het onderwerp dat mediation een sterker wordende positie in geschillenoplossingen krijgen. Maar of mediation altijd een positief effect heeft wordt bezien door middel van een sterkte- en zwakteanalyse van overheidsrechtspraak en mediation. Verbreding van deze analyse, door onder andere ook de voorfase mee te nemen, maakt de rol die belangen- en beroepsgroepen kunnen hebben om de schadeafwikkeling te bevorderen duidelijker.

Mw. drs. G.W.L. Verburg – Balke verkent de verbetertrajecten vanuit het patiëntenperspectief en geeft de toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigheid aan. Zij doet dit door het denkproces en de initiatieven die ontplooid zijn, of kunnen worden binnen de letselschadebranche, op te splitsen in zes niveaus, te weten; facts & figures, emotie, negatief oordelen, positieve energie, creativiteit en realiteit.

In een gesprek tussen mr. A.J. Van en prof. mr. J.M. Barendrecht wordt ingegaan op het middel van procedurele normering om letselschadebehandeling te verbeteren. De letselschadeadvocatuur is niet overtuigd omdat het in strijd is artikel 6 EVRM. Aan de hand van drie stellingen wordt ingegaan op de positie van de cliënt bij het ontwikkelen van een gedragscodes.

Verbeteringen van het medisch traject hebben, zo blijkt uit de bijdrage van prof. mr A.J. Akkermans, concrete vormen aangenomen. Akkermans geeft een overzicht van werkwijze en activiteiten van de Projectgroep medische deskundigen in de rechtspleging van de VU die nauw samenwerkt met de Interdisciplinaire Werkgroep Medische Deskundigen (IWMD). Projectgroep en IWMD richten zich op het medische traject, en in het bijzonder op de medische expertise. Dit wordt algemeen gezien als een van de meest problematische aspecten van het letselschadetraject. De eerste ervaringen bevestigen dat verbeteringen wel degelijk mogelijk zijn, al moeten de problemen niet worden onderschat.

Ook interessant voor u
Jurisprudentie Aansprakelijkheid «JA»
Product details
Bestelcode 9012114543
Productsoort Boek
Aantal pagina's 100
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel LSA 17
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 822
Auteur(s) drs. J. Smit mr. drs. G. de Groot prof. mr. J.B.M. Vranken drs. G.W.L. Verburg-Balke mr. A.J. Van prof. mr. J.M. Barendrecht prof. mr. A.J. Akkermans