WAAR&WET Praktijkgids Landkaart Levensmiddelenrecht

Editie 2013

Irene Scholten-Verheijen, Theo Appelhof, Bernd van der Meulen, Sofie van der Meulen

De levensmiddelensector is één van de meest gereguleerde sectoren in de Europese Unie en dus ook in Nederland. Wekelijks komen er twee tot drie nieuwe wetteksten of wijzigingen bij. Met zoveel bomen is het niet
moeilijk het zicht op het bos te verliezen. Daarom hebben wij verschillende soorten expertise bij elkaar gebracht om een goede landkaart te maken.

  • Boek
  • 256 pagina's
  • Bestelcode 9789012391085
Omschrijving
Het eerste deel van dit boek biedt een uitleg van het internationale levensmiddelenrecht (WTO, Codex Alimentarius, SPS, TBT en GATT). Deel II beschrijft een landkaart levensmiddelenrecht, die is afgebeeld op de uitklapbare omslag. Op deze landkaart is de opbouw van de levensmiddelenwetgeving – zowel Nederlands als Europees – schematisch weergegeven.

In deel II van deze praktijkgids wordt uitleg gegeven over deze wetgeving volgens het stramien van de landkaart. De verschillende onderdelen van de landkaart zijn ook als hulpmiddel bij de betreffende hoofdstukken in de praktijkgids opgenomen. Het boekje vormt samen met de landkaart een doordacht instrument om de weg te vinden in het labyrint van het levensmiddelenrecht.

Ten slotte biedt de gids in deel III een overzicht van de private regulering die naast de publieke wetgeving is ontstaan. Een aantal van de veel gebruikte standaarden voor private regulering wordt kort beschreven. Zo is een helder overzicht ontstaan van alle soorten regels die betrekking hebben op de productie van en de handel in voedsel.
Product details
Bestelcode 9012391083
Productsoort Boek
Aantal pagina's 256
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2013
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) Irene Scholten-Verheijen Theo Appelhof Bernd van der Meulen Sofie van der Meulen

Uw bestelling

WAAR&WET Praktijkgids Landkaart Levensmiddelenrecht
excl. btw € 70,73 incl. btw € 74,97
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht