Landkaart Levensmiddelenrecht. Editie 2019

Editie 2019

Irene Verheijen, Theo Appelhof, Bernd van der Meulen, Sofie van der Meulen

De levensmiddelensector is één van de meest gereguleerde sectoren in de Europese Unie en dus ook in Nederland. Wekelijks komen er twee tot drie nieuwe wetteksten of wijzigingen bij. Met zoveel bomen is het niet moeilijk het zicht op het bos te verliezen. Daarom hebben wij verschillende soorten expertise bij elkaar gebracht om een goede landkaart te maken.

  • Boek
  • 304 pagina's
  • Bestelcode 9789012403757
Omschrijving
Het eerste deel van dit boek biedt een uitleg van het internationale levensmiddelenrecht (WTO, Codex Alimentarius, SPS, TBT en GATT). Deel II bevat een landkaart levensmiddelenrecht, die is afgebeeld op de uitklapbare kaart van het boek. Op deze landkaart is de opbouw van de levensmiddelenwetgeving - zowel Europees als Nederland - schematisch weergegeven. In deel II van deze praktijkgids wordt uitleg gegeven over deze wetgeving volgens het stramien van de landkaart op de achterflap van het boek. De verschillende onderdelen van de landkaart zijn ook als hulpmiddel bij de betreffende hoofdstukken in de praktijkgids opgenomen. Het boekje vormt samen met de landkaart een doordacht instrument om de weg te vinden in het labyrint van het levensmiddelenrecht.

Ten slotte biedt de gids in deel III een overzicht van de private regulering die naast de publieke wetgeving is ontstaan. Een aantal van de veel gebruikte standaarden voor private regulering wordt kort beschreven. Zo is een helder overzicht ontstaan van alle soorten regels die betrekking hebben op de productie van en de handel in levensmiddelen.
Product details
Bestelcode 9789012403757
Productsoort Boek
Aantal pagina's 304
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2019
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 13-12-2018
NUR code 820
Serie naam Praktijkgids WAAR&WET
Auteur(s) Irene Verheijen Theo Appelhof Bernd van der Meulen Sofie van der Meulen
Editie 2019

Uw bestelling

Landkaart Levensmiddelenrecht. Editie 2019
excl. btw € 80,25 incl. btw € 87,47
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht