Wat is Model-DSP?

Het Model-DSP (Documentair Structuur Plan) is een complete inventarisatie van alle werkprocessen binnen uw organisatie. De gemiddelde Nederlandse gemeente gebruikt tussen de 300 en 500 verschillende informatiesystemen en al deze systemen hebben hun eigen configuratie en inrichtingsmogelijkheden. Een solide vastlegging van het informatiebeleid komt dan goed van pas. Het Model-DSP voorziet uitstekend in een compleet informatie dashboard voor uw organisatie.

ZTC 2.0

U krijgt antwoord op vragen als Welke processen voert mijn organisatie uit? Welke administratieve neerslag komt voort uit deze processen en hoe dienen wij daar als organisatie mee om te gaan? Het Model-DSP voorziet u van de compleet ingevulde  ZTC 2.0, inclusief de te nemen stappen en bijbehorende checklists per proces. Ook sluit het Model-DSP uitstekend aan op de VIND producten en Diensten Catalogus. Hiermee legt u de link van product tot en met archief.

Roadmap AVG

Op 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de voorgeschreven regels van de AVG.  Dit vergt van veel organisaties een aantal aanpassingen. VHIC helpt u hierbij door een gratis en zeer uitgebreide Roadmap die inzicht biedt in de stappen die nodig zijn voor de implementatie van de AVG. Download het document.

AVG Module

Hoe goed zijn persoonsgegevens vastgelegd in uw organisatie? Alle processen en registraties in Model-DSP zijn voorzien van de metadata over de verwerking van persoonsggevens die geëist worden in de AVG. Hierdoor is Model-DSP ook een model-verwerkingsregister en stelt het u in staat om binnen de kortst mogelijke tijd AVG-ready te zijn.

Interesse in een vrijblijven adviesgesprek?

Neem contact met ons op

VIND Gemeentebrieven [video]

De meest gebruikte gemeentelijke modelbrieven. Zelf aanpassen, aanvullen, versturen.
 

 

Partners Model-DSP