Notaris, MKB-ondernemers en ondernemingen

WPNR-Boekenreeks Deel 6

Prof. mr. L. Timmerman

In deze bundel zijn de in het WPNR gepubliceerde opstellen in geactualiseerde vorm samengebracht. De bundel geeft op een veelkleurige wijze inzicht in de samenhang tussen het notariaat en het ondernemingsrecht.

  • Boek
  • 304 pagina's
  • Bestelcode 9789012400916
Omschrijving
De notaris kan op diverse manieren met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Voor sommige ondernemingsrechtelijke handelingen, zoals oprichting, statutenwijzigingen, omzetting, fusie en splitsing, is tussenkomst van de notaris vereist. De notaris kan ook op indirecte wijze met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Zo moet hij, om zijn klanten goed te kunnen adviseren, enig inzicht hebben in het leerstuk van de bestuurdersaansprakelijkheid of in de wijze waarop waardering van aandelen of een onderneming plaatsvindt.

Diverse gebeurtenissen in de privésfeer, zoals een echtscheiding of een overlijden, kunnen gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming. Bij het waarborgen van de continuïteit kan de notaris betrokken raken. De verbindingen tussen het notariaat en het ondernemingsrecht zijn veelomvattend en divers. In jaargang 2016 van het WPNR is een aantal opstellen opgenomen waarin aandacht is besteed aan raakvlakken tussen het notariaat en het ondernemingsrecht, met bijzonder oog voor het midden- en kleinbedrijf. Die opstellen zijn geschreven ter voorbereiding van het KNB congres op 14 oktober 2016.
Product details
Bestelcode 9789012400916
Productsoort Boek
Aantal pagina's 304
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel WPNR-Boekenreeks Deel 6
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 05-12-2017
NUR code 822
Serie naam WPNR-Boekenreeks
Auteur(s) Prof. mr. L. Timmerman

Uw bestelling

Notaris, MKB-ondernemers en ondernemingen
excl. btw € 35,38 incl. btw € 37,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht