NTFR Fiscaal Journaals (webinars): In 1 uur online bijgepraat

Het NTFR Fiscaal Journaal is een webinar dat u online vanaf iedere plek kunt volgen. In 1 uur wordt u over een specifiek thema bijgepraat aan de hand van jurisprudentie en belangrijke rechtsontwikkelingen. Deze actualiteitencursus is gericht op de fiscalist die goed is ingevoerd in de materie en op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op fiscaal vlak. Doordat de cursus online plaatsvindt en u dus vanuit kantoor of huis mee kunt doen heeft u het grote voordeel geen reistijd te hebben.

NTFR Fiscaal journaal: Geruisloze terugkeer uit de bv
Spreker: J. Gorter Msc
Datum: 14 maart 2017
Tijd: 12.00 – 13.00 uur

De mogelijkheid van een geruisloze terugkeer uit de bv bestaat al jaren. Toch is dit een lastig uitvoerbare, ingewikkelde regeling gebleven. In welke situaties is het gebruik gewenst en wat zijn dan de mogelijkheden en aandachtspunten in de praktijk? Jasper Gorter bespreekt in dit fiscaal journaal de ins en outs van deze regeling.

NTFR Fiscaal journaal Innovatiebox
Spreker: B.J.H.M. Nuijten LLM BSc
Datum: 28 maart 2017
Tijd: 11.00 - 12.00 uur

De nieuwe Innovatiebox wetgeving is per 1 januari 2017 in werking getreden. De Innovatiebox regelgeving is op een aantal punten verzwaard. Zo is de WBSO vanaf heden voor iedereen het verplichte toegangskaartje en geldt voor grote ondernemingen een aanvullende eis. Daarnaast kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er een afslag moet plaatsvinden van de in de Innovatiebox te brengen voordelen op basis van de nexusbenadering. Baukje Nuijten bespreekt in dit fiscaal journaal de belangrijkste wijzigingen en hun gevolgen voor de fiscale praktijk.

NTFR Fiscaal Journaal: Fiscaal boete- en strafrecht
Spreker: mr. P.A. Caljé
Datum: donderdag 13 april 2017
Tijd: 12.00 - 13.00 uur

In dit webinar behandelt Peer Caljé de actualiteiten op het vlak van het fiscale boete- en strafrecht.

NTFR Fiscaal Journaal: Actualiteiten invordering
Spreker: mr. R.B.H. Beune
Datum: maandag 22 mei 2017
Tijd: 12.00 – 13.00 uur