Onderneming & strafbaar feit. Praktijkcahiers Strafrecht, deel 10

Aldo Verbruggen

Dit praktijkcahier beoogt hen die mogelijk te maken krijgen met de combinatie van ‘onderneming’ en ‘strafbaar feit’, te voorzien van het meest essentiële materiaal in een eenvoudig te consumeren vorm.

  • Boek
  • 152 pagina's
  • Bestelcode 9789012397414
Omschrijving
Lange tijd ging de aandacht van justitie hoofdzakelijk uit naar de klassieke individuele criminaliteit. De laatste jaren zijn echter ook bedrijven onderwerp van strafrechtelijk onderzoek. Soms voor moedwillig strafbaar handelen, soms doordat individuele medewerkers hun werkgever in problemen brachten. Soms ook doordat voorbij werd gezien aan een bepaling, verscholen in een woud van regels waaraan het bedrijfsleven niet alleen onderworpen is, maar dat ook nog goeddeels strafrechtelijk wordt gesanctioneerd.

De impact van een strafrechtelijk onderzoek is doorgaans groot. Het kan leiden tot reputatieschade, omzetverlies, een verstoorde bedrijfsvoering en veel interne onrust. Het gemiddelde bedrijf beleeft een strafzaak dan ook als een existentiële crisis.

De praktijk van de strafrechtspleging in zaken waarin ondernemingen betrokken zijn, wijkt aanzienlijk af van de reguliere strafrechtspleging. Specialisatie op dit terrein - ondernemingsstrafrecht - is inmiddels een feit en gerechtvaardigd. Het is echter geen afgebakend gebied binnen de rechtsgeleerdheid; het is veeleer een patchwork van juridica die liggen op het terrein van het strafrecht en daarbuiten.

Dit praktijkcahier beoogt hen die mogelijk te maken krijgen met deze combinatie van ‘onderneming’ en ‘strafbaar feit’, te voorzien van het meest essentiële materiaal in een eenvoudig te consumeren vorm.
Product details
Bestelcode 9789012397414
Productsoort Boek
Aantal pagina's 152
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 824
Redactie Boksem Trotman Nan v.d. Hoeven Bos
Auteur(s) Aldo Verbruggen

Uw bestelling

Onderneming & strafbaar feit. Praktijkcahiers Strafrecht, deel 10
excl. btw € 47,44 incl. btw € 51,71
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht