Sdu & Innovatie

Als Sdu zijn wij ook elke dag bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en organisatievormen. Dit doen wij samen met onze klanten, waardoor wij precies weten waar de pijn zit.

Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de juridische en fiscale sector. Sdu ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met haar klanten op een agile manier. Door innovatief te zijn met tooling en slim gebruik te maken van technologie helpen wij onze klanten om nóg succesvoller te zijn.
Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld.

Meer innovatie blogs

Innovatieve Sdu'ers aan het woord

Liesanne Gordijn Sdu Olab omgevingswet

Liesanne vindt haar uitdaging in het O-Lab project

Sinds een jaar is Liesanne een groot deel van haar werkweek bezig met de ontwikkeling van het project O-Lab. Het was een opluchting voor gemeenten dat de Omgevingswet vorig jaar werd uitgesteld. Gemeenten kregen zo meer tijd om vertrouwd te raken met het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Het team van Sdu gebruikte deze extra tijd om het O-Lab project te evalueren en deze verder uit te rollen. 

Lees verder

Wij zitten in het hart van de innovatie

Ooit begon Stephanie Gertenaar als uitzendkracht bij Sdu, zo’n 12 jaar later staat zij aan het roer als Head of Platform. Een belangrijke rol in de organisatie, want de meeste grote online productaanpassingen en -migraties worden door haar team opgepakt. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het platform (ONE), waar steeds meer belangrijke producten op draaien, zoals NDFR, OpMaat en Evidend. ‘Oh, en het product Taxvice komt ook nog naar het platform toe’, vertelt Stephanie. 

Lees verder
Stephanie Gertenaar - head of platform innovatie

Innovatieve productontwikkelingen

Rechtsorde bluetick sdu

Bluetick en Rechtsorde ontketenen zoekrevolutie

Relevante jurisprudentie vinden zónder te zoeken. Dat klinkt wellicht als toekomstmuziek, maar is vanaf nu mogelijk met de juridische zoekmachine Rechtsorde. Met behulp van de hypermoderne zoektechnologie Bluetick, die werkt op basis van kunstmatige intelligentie, luidt Sdu een nieuw tijdperk voor juridisch onderzoek in. 

Lees verder

Opmars juridisch e-book sinds lockdown in de versnelling

De vraag naar juridische e-books stijgt al langer, maar sinds het massale thuiswerken in de lockdown is de opmars definitief een feit. Reden voor Rechtsorde om haar content-integratieplatform uit te breiden met een digitale bibliotheek in samenwerking met Square, aanbieder van e-books.  Als onafhankelijk aanbieder van e-books heeft Square alle belangrijke juridische uitgevers in het aanbod. “Juridische professionals krijgen nu het beste van twee werelden.”

Lees verder
Ebook bibliotheek rechtsorde square

Innovatieve samenwerkingen en projecten

Lynn Legal LightSpeed 600x400

Lynn Legal als winnende Nederlandse startup uit de bus voor het Europese LightSpeed Accelerator programma

Lynn Legal is als winnende startup geselecteerd uit de Nederlandse inzendingen van het Europese LightSpeed programma. Directeur Niels Winters heeft Lynn Legal opgegeven voor het LightSpeed programma en biedt een AI gebaseerde legal tech oplossing die geheimhoudingsovereenkomsten en verwerkersovereenkomsten beoordeelt en annoteert.

Lees verder

Sdu en startup Skopos.Ai gaan samen de strijd aan tegen cybercriminaliteit

Samen zetten Sdu en Skopos.Ai een baanbrekende nieuwe cybersecurity dienstverlening op, inclusief een trainingsaanbod, gericht op B-to-B adviseurs en haar klanten die hiermee ook stappen kunnen maken op het gebied van preventie van cybercriminaliteit.

Lees verder
Han Veldwijk Skopos en Willem ter Linden Sdu
Sander en Esther in Lets talk business

Lets Talk Business over Innovatie bij Sdu

Sander de Groot, CEO bij Sdu en Esther van Doesburg, Chief innovation manager bij Sdu waren te gast in Let’s Talk Business van New Business Radio. Fabienne de Vries ging in gesprek met de twee Sdu'ers over de grootste uitdagingen en hoe Sdu de doelgroepen meekrijgt in het vormgeven van innovatie. Opname gemist? Beluister het hier terug.

Sdu Podcasts - Studio Sdu

Het Europese LightSpeed programma
Wat is het LightSpeed programma en hoe onderscheidt het zich t.o.v. andere Europese startup accelerator programma’s? Ron Lemmens ging erover in gesprek met Han Veldwijk van Skopos, Niels Winters van Lynn Legal en Esther van Doesburg, Chief Innovation Manager bij Sdu binnen Lefebvre Sarrut.
 

Podcast Lightspeed

Round Table: Legal Tech Heroes
Op donderdag 10 februari werd dé Legal Tech Map van Nederland gepresenteerd tijdens een online round table. De Legal innovators bespreken waar we in Nederland staan op het gebied van Legal Tech. 

 

Meer podcasts

Meer weten over Sdu Innovatie?

Schrijf je in voor de gratis Sdu Update, 4 keer per jaar in je mailbox.

Wil je in contact komen met één van onze medewerkers?
Laat het ons weten! Bel naar de Sdu klantenservice 070 - 378 98 80 of mail naar innovatie@sdu.nl.