Sdu & Innovatie

Als Sdu zijn wij ook elke dag bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en organisatievormen. Dit doen wij samen met onze klanten, waardoor wij precies weten waar de pijn zit.

Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de juridische en fiscale sector. Sdu ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met haar klanten op een agile manier. Door innovatief te zijn met tooling en slim gebruik te maken van technologie helpen wij onze klanten om nóg succesvoller te zijn.
Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld.

Meer innovatie blogs

Innovatieve Sdu'ers aan het woord

Sander en Esther in Lets talk business

Lets Talk Business over Innovatie bij Sdu

Sander de Groot, CEO bij Sdu en Esther van Doesburg, Chief innovation manager bij Sdu waren te gast in Let’s Talk Business van New Business Radio. Fabienne de Vries ging in gesprek met de twee Sdu'ers over de grootste uitdagingen en hoe Sdu de doelgroepen meekrijgt in het vormgeven van innovatie. Opname gemist? Beluister het hier terug.

Wij zitten in het hart van de innovatie

Ooit begon Stephanie Gertenaar als uitzendkracht bij Sdu, zo’n 12 jaar later staat zij aan het roer als Head of Platform. Een belangrijke rol in de organisatie, want de meeste grote online productaanpassingen en -migraties worden door haar team opgepakt. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het platform (ONE), waar steeds meer belangrijke producten op draaien, zoals NDFR, OpMaat en Evidend. ‘Oh, en het product Taxvice komt ook nog naar het platform toe’, vertelt Stephanie. 

Lees verder
Stephanie Gertenaar - head of platform innovatie
Esther van Doesburg innovatie manager

Innoveren is durven falen

Als Chief innovation manager is Esther van Doesburg betrokken bij alle nieuwe projecten binnen Sdu, maar ook bij de innovaties binnen Lefebvre Sarrut. Daar zet ze nieuwe innovaties neer, ook buiten de bestaande klantgroepen. ‘Soms heb je tien mislukkingen, maar als je er dan één hebt die wel werkt, begint pas het echte werk’. Sdu werkt samen met organisaties uit andere Europese landen om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo ontstond ook het begin van het Europese project LightSpeed, het programma om startups te versnellen.

Lees verder

Innovatieve productontwikkelingen

Rechtsorde bluetick sdu

Bluetick en Rechtsorde ontketenen zoekrevolutie

Relevante jurisprudentie vinden zónder te zoeken. Dat klinkt wellicht als toekomstmuziek, maar is vanaf nu mogelijk met de juridische zoekmachine Rechtsorde. Met behulp van de hypermoderne zoektechnologie Bluetick, die werkt op basis van kunstmatige intelligentie, luidt Sdu een nieuw tijdperk voor juridisch onderzoek in. 

Lees verder

Opmars juridisch e-book sinds lockdown in de versnelling

De vraag naar juridische e-books stijgt al langer, maar sinds het massale thuiswerken in de lockdown is de opmars definitief een feit. Reden voor Rechtsorde om haar content-integratieplatform uit te breiden met een digitale bibliotheek in samenwerking met Square, aanbieder van e-books.  Als onafhankelijk aanbieder van e-books heeft Square alle belangrijke juridische uitgevers in het aanbod. “Juridische professionals krijgen nu het beste van twee werelden.”

Lees verder
Ebook bibliotheek rechtsorde square

Innovatieve samenwerkingen en projecten

LightSpeed deel 2

LightSpeed 2 is live

Vanaf 22 maart 2022 tot 25 april kunnen startups zich aanmelden voor deelname aan de tweede editie van het LightSpeed startup accelerator programma. Het programma wordt ondersteund door de Europese Lefebvre Sarrut groep (Lefebvre Dalloz, Larcier-Intersentia, Lefebvre, Sdu, Giuffre Francis Lefebvre, Stollfuβ,) en biedt legal en tax startups in Europa een op maat gemaakt programma.

Lees verder

Sdu en Visma zetten met Taxvice intelligence grote stap in proactieve advisering

Onlangs is de Taxvice koppeling met het eerste aangiftepakket van DRV gemaakt met behulp van Robotic Process Automation (RPA). Wij zijn hiermee de enige partij in de markt die data gebundeld aanbiedt en proactieve advisering mogelijk maakt. 

Lees verder
Visma RPA
bluetick

Sdu en Bluetick slaan handen ineen

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor juridische research. Sdu gaat een samenwerking aan met Bluetick, een startup opgericht door jonge datawetenschappers. Zij hebben een hypermoderne zoekmachine ontwikkeld die de jurist helpt om documenten en jurisprudentie sneller te vinden ‘zonder te zoeken’.

Lees verder

Taxperience en Lefebvre Sarrut/Sdu slaan de handen ineen met Keeyns

Lefebvre Sarrut/Sdu en Taxperience kiezen voor een Europese samenwerking waarbij de krachten van de individuele partijen worden gebundeld. Met de internationale fiscale kennis van Taxperience en de jarenlange ervaring van Lefebvre Sarrut/Sdu op het gebied van software- en productontwikkeling ontstaat er met deze samenwerking een erkende cloud softwareoplossing, Keeyns, die iedere internationaal opererende onderneming controle geeft over de fiscale en financiële processen.

Lees verder
Ruben van aarle en Esther van Doesburg Keeyns Taxperience Sdu
Sdu Evidend

Sdu neemt Evidend over, hét online aandeelhoudersregister voor de 21ste eeuw

De overname van Evidend is volgens Sander de Groot, CEO bij Sdu, een schoolvoorbeeld van ‘samenwerkingen die elkaar versterken’. “Wij geloven heilig in samenwerking. Op deze manier kunnen Sdu en Evidend samen een oplossing neerzetten die ervoor zorgt dat een digitaal aandeelhoudersregister realiteit wordt. We weten dat dit zowel voor het notariaat als het bedrijfsleven van groot belang is. Zo kunnen we onze klanten blijvend ondersteunen in hun werkproces.”

Lees verder

O-Lab: Samen de Omgevingswet eenvoudig werkbaar maken

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor uw organisatie veel aanpassingen, zowel in inhoud als in processen en systemen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen werken aan oplossingen voor een effectieve invoering?

Sdu introduceert: het O-Lab. Samen met Sdu werkt u aan instrumenten die het werken met de Omgevingswet gemakkelijker maken. Wij bieden kennis die uw organisatie een voorsprong geeft bij de invoering van de wet. 

Lees verder
O-Lab

Sdu Podcasts - Sdu Studio

Sdu | Round Table: Legal Tech Heroes

Op donderdag 10 februari werd dé Legal Tech Map van Nederland gepresenteerd tijdens een online round table. De Legal innovators bespreken waar we in Nederland staan op het gebied van Legal Tech. 

Meer podcasts

Belemmeringen bij innovatie (onderzoek) - Esther van Doesburg
Tijdens The Integrated Experience in november heeft Esther van Doesburg, Chief Innovation manager bij Sdu, de resultaten gepresenteerd van een onderzoek, gehouden bij fiscalisten, belastingadviseurs en soortgelijke beroepen. In tien minuten presenteert ze de belangrijkste resultaten.

 

Round table: Het Notariaat, de start van de digitale keten
Hoe ziet het notariaat er over vijf of tien jaar uit? Welke processen verschuiven van papier naar digitaal? Met de digitale oprichting van de BV staat het notariaat aan het begin van de digitale keten. Wat volgt er hierna? 

Meer weten over Sdu Innovatie?

Schrijf je in voor de gratis Sdu Update, 4 keer per jaar in je mailbox.

Wil je in contact komen met één van onze medewerkers?
Laat het ons weten! Bel naar de Sdu klantenservice 070 - 378 98 80 of mail naar innovatie@sdu.nl.