Sdu & Innovatie

Als Sdu zijn wij ook elke dag bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en organisatievormen. Dit doen wij samen met onze klanten, waardoor wij precies weten waar de pijn zit.

Innovatie bij Sdu

Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de juridische en fiscale sector. Sdu ontwikkelt producten en diensten in co-creatie met haar klanten op een agile manier. Door innovatief te zijn met tooling en slim gebruik te maken van technologie helpen wij onze klanten om nóg succesvoller te zijn.
Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld.

Meer innovatie blogs

Innovatieve projecten bij Sdu

Rechtsorde bluetick sdu

Bluetick en Rechtsorde ontketenen zoekrevolutie

Relevante jurisprudentie vinden zónder te zoeken. Dat klinkt wellicht als toekomstmuziek, maar is vanaf nu mogelijk met de juridische zoekmachine Rechtsorde. Met behulp van de hypermoderne zoektechnologie Bluetick, die werkt op basis van kunstmatige intelligentie, luidt Sdu een nieuw tijdperk voor juridisch onderzoek in. 

Lees meer

Innoveren is durven falen

Als Chief innovation manager is Esther van Doesburg betrokken bij alle nieuwe projecten binnen Sdu, maar ook bij de innovaties binnen Lefebvre Sarrut. Daar zet ze nieuwe innovaties neer, ook buiten de bestaande klantgroepen. ‘Soms heb je tien mislukkingen, maar als je er dan één hebt die wel werkt, begint pas het echte werk’. Sdu werkt samen met organisaties uit andere Europese landen om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo ontstond ook het begin van het Europese project LightSpeed, het programma om startups te versnellen.

Lees meer
Esther van Doesburg innovatie manager
Ebook bibliotheek rechtsorde square

Opmars juridisch e-book sinds lockdown in de versnelling

De vraag naar juridische e-books stijgt al langer, maar sinds het massale thuiswerken in de lockdown is de opmars definitief een feit. Reden voor Rechtsorde om haar content-integratieplatform uit te breiden met een digitale bibliotheek in samenwerking met Square, aanbieder van e-books.  Als onafhankelijk aanbieder van e-books heeft Square alle belangrijke juridische uitgevers in het aanbod. “Juridische professionals krijgen nu het beste van twee werelden.”

Lees meer

Sdu en Visma zetten met Taxvice intelligence grote stap in proactieve advisering

Onlangs is de Taxvice koppeling met het eerste aangiftepakket van DRV gemaakt met behulp van Robotic Process Automation (RPA). Wij zijn hiermee de enige partij in de markt die data gebundeld aanbiedt en proactieve advisering mogelijk maakt. 

Lees meer
Visma RPA
bluetick

Sdu en Bluetick slaan handen ineen

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor juridische research. Sdu gaat een samenwerking aan met Bluetick, een startup opgericht door jonge datawetenschappers. Zij hebben een hypermoderne zoekmachine ontwikkeld die de jurist helpt om documenten en jurisprudentie sneller te vinden ‘zonder te zoeken’.

Lees meer

Taxperience en Lefebvre Sarrut/Sdu slaan de handen ineen met Keeyns

Lefebvre Sarrut/Sdu en Taxperience kiezen voor een Europese samenwerking waarbij de krachten van de individuele partijen worden gebundeld. Met de internationale fiscale kennis van Taxperience en de jarenlange ervaring van Lefebvre Sarrut/Sdu op het gebied van software- en productontwikkeling ontstaat er met deze samenwerking een erkende cloud softwareoplossing, Keeyns, die iedere internationaal opererende onderneming controle geeft over de fiscale en financiële processen.

Lees verder
Ruben van aarle en Esther van Doesburg Keeyns Taxperience Sdu
Lightspeed Sdu

Lefebvre Sarrut lanceert LightSpeed

De Lefebvre Sarrut groep (Sdu, Dalloz, Lefebvre, Larcier, Giuffrè) geeft een impuls aan de innovatie door de lancering van LightSpeed: haar eerste Europese startup accelerator program voor relatief volwassen startups. Voor dit exclusieve en op maat gemaakte programma, geeft Lefebvre Sarrut toegang tot zijn meest waardevolle troeven: internationale in-house middelen en expertise over professionele markten. Door middel van een 6 maanden durend programma biedt LightSpeed startups begeleiding en ondersteuning in de versnelling van innovaties en groei. Aanmelden kan tot 16 april 2021.

Lees verder en aanmelden

Sdu neemt Evidend over, hét online aandeelhoudersregister voor de 21ste eeuw

De overname van Evidend is volgens Sander de Groot, CEO bij Sdu, een schoolvoorbeeld van ‘samenwerkingen die elkaar versterken’. “Wij geloven heilig in samenwerking. Op deze manier kunnen Sdu en Evidend samen een oplossing neerzetten die ervoor zorgt dat een digitaal aandeelhoudersregister realiteit wordt. We weten dat dit zowel voor het notariaat als het bedrijfsleven van groot belang is. Zo kunnen we onze klanten blijvend ondersteunen in hun werkproces.”

Lees verder
Sdu Evidend
Rechtsorde

Het nieuwe Rechtsorde: de nieuwe generatie contentintegratie

Als juridisch of fiscaal professional maakt u gebruik van diverse informatiebronnen. Het vinden van de juiste informatie kan echter tijdrovend zijn. Met Rechtsorde heeft u altijd en overal toegang tot de meest uitgebreide digitale juridische bibliotheek.

Dankzij de slimme zoekfunctie, vindt u eenvoudig en snel informatie uit openbare juridische websites, uit uw abonnementen bij juridische en fiscale uitgeverijen zoals KluwerSdu en Boom én uit uw eigen know-how. Altijd actueel en betrouwbaar.

Lees verder

O-Lab: Samen de Omgevingswet eenvoudig werkbaar maken

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor uw organisatie veel aanpassingen, zowel in inhoud als in processen en systemen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen werken aan oplossingen voor een effectieve invoering?

Sdu introduceert: het O-Lab. Samen met Sdu werkt u aan instrumenten die het werken met de Omgevingswet gemakkelijker maken. Wij bieden kennis die uw organisatie een voorsprong geeft bij de invoering van de wet. 

Lees verder
O-Lab

Sdu Podcasts - Sdu Studio

Esther van Doesburg over innovatie

Belemmeringen bij innovatie (onderzoek) - Esther van Doesburg

Tijdens The Integrated Experience op 18 november heeft Esther van Doesburg, Chief Innovation manager bij Sdu, de resultaten gepresenteerd van een onderzoek, gehouden bij fiscalisten, belastingadviseurs en soortgelijke beroepen. In tien minuten presenteert ze de belangrijkste resultaten.

Meer podcasts

Onze medewerkers vertellen over Sdu en Innovatie

Bij Sdu werken we allemaal hard aan het doel: klanten helpen succesvoller te zijn, nu en in de toekomst. Zo vertellen we onder andere over het Legal Tech Solutions team, IT-security, innovatie, medewerkerstevredenheid, Sdu Acadamy en de wereld het ‘nieuwe Sdu’ laten zien. 

Om een inkijkje te geven in de veranderingen die er gaande zijn - en dit ook te laten weten aan de wereld, zijn in er in de afgelopen periode diverse interviews geweest met diverse Sdu collega's. Zij vertellen in een interview waar ze in de afgelopen periode mee bezig zijn geweest en wat er aan zit te komen.

Lees alle artikelen
Innovatie bij Sdu medewerkers

Meer weten over Sdu innovatie?

Wil je hierover in contact treden met een van onze medewerkers?
Laat het ons weten! Bel naar de Sdu klantenservice 070 - 378 98 80 of mail naar innovatie@sdu.nl.