Overheid: Kennis en expertise

Header 1200 x 400

Over Sdu Overheid

Sdu Overheid levert een breed portfolio met toonaangevende titels. Correcte en actuele juridische informatie staat hierin centraal, waarbij er ook altijd een link is met de praktijk. Of u nu beleidsmedewerker, jurist, raadslid of baliemedewerker bent, wij hebben het product voor uw vakgebied! Van online kennisbank tot boek of tijdschrift.

Overheid: Maak kennis met onze auteurs...

Saskia Klaassen

Saskia Klaassen

Freelance journalist en eindredacteur - Tijdschrift voor de Politie en websitevoordepolitie.nl

Als (print en online) bladenmaker ben ik altijd op zoek naar een originele rubriek of interessante insteek voor artikelen. Natuurlijk werkt dat ook door in de interviews en achtergrondverhalen die ik zelf maak. Ik houd ervan om ingewikkelde onderwerpen te verpakken in een toegankelijke vorm. Dat betekent speuren naar nieuwe informatie, nadenken over een originele invalshoek en daar het beste genre bij kiezen. In Het Tijdschrift voor de Politie mag het ergens over gaan. Nieuwe wetenschappelijke inzichten, goed onderbouwde opinies, verdiepende interviews met toonaangevende personen in het veiligheidsveld – fijn om hier aan mee te werken.

Lees meer

(Prof. dr.) Frans Tonnaer

Wetenschapper, adviseur en emeritus Hoogleraar Omgevingsrecht

Men kent mij van mijn publicaties en advieswerkzaamheden over omgevingsrecht in het algemeen en milieurecht in het bijzonder, maar ik hou mij ook bezig met de rechtsfilosofie. Na een ambtelijke en wetenschappelijke carrière ben ik een adviespraktijk gestart.  Ik was tot mijn pensionering (2016) directeur-eigenaar van Tonnaer Adviseurs in Omgevingsrecht. In die functie heb ik de Praktijkacademie Omgevingsrecht opgericht. Tot mijn emeritaat per 1-1-2016 was ik deeltijdhoogleraar Omgevingsrecht bij de Open Universiteit.

Schrijven voor Sdu is een goede gelegenheid om mijn vak bij te houden, maar vooral ook om mijn inzichten en opvattingen over ontwikkelingen op het vakgebied, zoals de komende Omgevingswet, bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. En daarmee bij te dragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse omgevingsrecht als mijn passie.

Lees meer
(Prof. dr.) Frans Tonnaer

Sdu en ik hebben een vergelijkbare visie over het toegankelijk maken van juridische kennis en informatie op een praktische manier.

mr. Kim Reijnen Freelance privacyrecht adviseur, trainer en auteur

mr. Kim Reijnen

Kennis

Gemeente.nu is het online platform voor de lokale overheid, met nieuws, achtergronden en opinie. De onafhankelijke journalistieke redactie maakt en selecteert dagelijks al het nieuws dat relevant is voor de dagelijkse praktijk van gemeenteambtenaren en -bestuurders. Het laatste nieuws verschijnt direct online. De redactie geeft duiding en uitleg in de vorm van achtergrondartikelen, interviews, rubrieken en spraakmakende opinieblogs van deskundigen. Ook biedt Gemeente.nu elke bezoeker toegang tot de grootste actuele vacaturebank voor gemeenteambtenaren: Gemeentebanen. Wekelijks verschijnen ruim 100 nieuwe gemeentevacatures, die gretig worden gelezen.

Naar Gemeente.nu
Gemeente.nu