Roadmap to innovation

We staan aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen in de juridische en fiscale sector. Nederlandse advocaten- en belastingadvieskantoren zijn echter nog niet klaar voor de wereld van morgen. Heb jij de route al uitgestippeld naar een innovatief advocaten- of belastingadvieskantoor?

Sdu innovation
Onderzoeksresultaten

Roadmap to Legal en Tax innovation

Waar staan Nederlandse advocaten- en belastingadvieskantoren op de innovatieladder in vergelijking met landen als België, Frankrijk, Spanje en Luxemburg? Waar blinkt Nederland in uit en welke lessen kunnen we nog van elkaar leren? Sdu en Lefebvre Sarrut zochten dit uit in hun Europese Innovatie-onderzoek. Lees meer hierover in het persbericht.

Wilt u het onderzoeksrapport in een boek ontvangen? Bestel deze dan voor slechts € 64,95.

Bekijk product
innovatie boek

Wat zijn de 3 belangrijkste barrières die innovatie tegenhouden?

Blockchain, artificial intelligence, multidisciplinaire teams: de juridische en fiscale wereld wemelt van de innovatieve ideeën. Toch zie je nog weinig structurele innovatieve verandering in de juridische en fiscale praktijk. Voor welke uitdagingen staan de twee sectoren en wat zijn de belangrijkste barrières die innovatie tegenhouden? 

legal innovatie
innovatie tax

Bekijk hier het Europese filmpje van het onderzoek

Hoe zien ‘Innovators’ uit de Benelux  de toekomst van de advocaten- en belastingadvieskantoren? Wat moet er volgens hen gebeuren om woorden om te zetten in daden? En welke Europese verschillen zien we en kunnen we iets van onze buren leren? Bekijk het filmpje waarin, onder andere, Eelco van der Enden van PWC zijn visie over deze onderwerpen geeft.

Quickscan: Is jouw kantoor klaar voor de 21e eeuw?

Benieuwd hoe jouw advocaten- of belastingadvieskantoor scoort op de innovatieladder? Is de organisatiestructuur al onder de loep genomen? Werken jullie met multidisciplinaire teams? Een goede begin, maar hoe nu verder? Doe de Innovatie Quickscan en ontdek waar ontwikkelkansen liggen en waar je echt mee aan de slag móet. 

Doe de quickscan

Wat innovators zeggen:

Mensen willen wel veranderen, maar willen niet veranderd worden. Het is belangrijk mensen zoveel mogelijk te betrekken bij onze innovaties, om te zorgen voor draagvlak.

Richard Faas Director of innovation & Head of the Legal Tech Studio at ARAG SE NL

Richard

De maatschappij wordt slimmer en slimmer; dat geldt ook voor onze klanten en je moet echt op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen om toegevoegde waarde te blijven hebben.

Katja van Kranenburg Partner/Advocaat, CMS

Katja

Sdu en innovatie

Als Sdu zijn wij ook elke dag bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en organisatievormen. Dit doen wij samen met onze klanten, waardoor wij precies weten waar de pijn zit. Het is ons doel om advocaten en fiscalisten te ontlasten bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Wil je hierover in contact treden met een van onze medewerkers? Laat het ons weten! Bel naar de Sdu klantenservice 070 - 378 98 80 of mail naar innovatie@sdu.nl.

Sdu innovaties:

Betrokken innovators bij het onderzoeksrapport

Het onderzoeksrapport is mede tot stand gekomen door verschillende Nederlandse experts op het gebied van innovatie binnen de juridische en fiscale sector.

LinkedIn%20icoon.png Eliza Alberts – Muller, Partner Tax Management Consulting Deloitte 
LinkedIn%20icoon.png Renaldo Antonissen – Senior Consultant 216
LinkedIn%20icoon.png Martin de Bie – Senior Consultant 216
LinkedIn%20icoon.png Eelco van der Enden – Partner PWC
LinkedIn%20icoon.png Richard Faas – Director of innovation & Head of the Legal Tech Studio at ARAG SE NL 
LinkedIn%20icoon.png Sandra van Heukelom-Verhage – Partner/Lawyer Pels Rijcken
LinkedIn%20icoon.png Katja van Kranenburg – Partner/Advocaat, CMS 
LinkedIn%20icoon.png Nicky Leijtens – Advisor of the board, NautaDutilh
LinkedIn%20icoon.png Ivar Timmer – Researcher Legal Management Amsterdam University of Applied Sciences