Klantinterview met Albron

Albron, inzicht, ondernemingsraad

De ondernemingsraad van Albron maakt sinds vier jaar gebruik van de online versie van Inzicht in de OR. Het is de eerste kennisbron om de medezeggenschap in het bedrijf van 5000 medewerkers vorm te geven. De OR vertegenwoordigt de hele organisatie en dat levert een bijzondere mix aan mensen en werelden: horeca, bedrijfscatering, dag- en verblijfsrecreatie, ziekenhuizen, op universiteiten en het hoofdkantoor. Die variatie maakt de OR een sterk adviesorgaan voor het bestuur en maakt meer inspraak mogelijk.

Kees Smits werkt als overlegsecretaris fulltime voor de OR. Al sinds 1987 is hij betrokken bij de OR van Albron, toen nog met de naam BRN. Hij werkt al lang met Inzicht in de OR.

Kees Smits; overlegsecretaris bij Albron

Ik gebruikte Inzicht in de OR al jaren als naslagwerk, en misschien al wel sinds de eerste druk. Sinds vier jaar zijn we overgegaan op de online editie. En ik moet zeggen, dat maakt het allemaal echt prettiger en gemakkelijker.

Kees Smits Albron

Kees, Albron, Ondernemingsraad, OR

Voor ieder thema de juiste tool

"Een groot voordeel van Inzicht in de OR is dat alle relevante kennis voor ons snel te vinden is. Niet alleen voor mij als secretaris, maar alle OR-leden kunnen er zo mee aan de slag. De 13 tools helpen enorm om thema’s die bij Albron spelen effectief op te pakken. Eigenlijk begin je bij elke vraag, of deze nu van een bestuurder of een medewerker komt, altijd eerst met Inzicht in de OR. Rechtspraak gebruik ik veel. Wanneer is instemming nodig? Hoe organiseer je verkiezingen? De tools pak je er steeds weer bij. Dat gaat bijna automatisch."

"Naast ikzelf, gebruiken hier 5 andere OR-leden Inzicht in de OR. Mocht het gebeuren dat er in de OR iemand met veel kennis uitvalt, dan kan een ander OR-lid een onderwerp snel oppakken en is de kans klein dat we iets belangrijks over het hoofd zien. De afzonderlijke tools en quickscans dragen daar echt aan bij."

Albron, Or, Inzicht, ondernemingsraad
Inzicht, Or, Ondernemingsraad, Albron

Van quickscan naar verbetering

"Laatst wilde het bestuur een pilot organiseren. Nou, dan moet je als OR op je hoede zijn. Is er dan wel of geen instemming nodig van de ondernemingsraad? Met Inzicht in de OR kon ik zo een document uit het systeem halen dat speciaal over pilots ging. Duidelijk omschreven met alle voorwaarden waar een organisatie aan moet voldoen. Daar heb ik keurig printjes van gemaakt. Er zijn nog altijd bestuurders die ernaar vragen."

"Ik gebruik de tools uit Inzicht ook wel eens uit nieuwsgierigheid. Dan log ik in en doe ik een quickscan en dan raak ik op een spoor waar ik zelf niet zo snel gekomen was. Ja, op die manier kan het ook, denk ik dan. Zo’n inzicht of aanpak sla ik dan weer op. En dan komt er later altijd een moment dat je denkt: hé, dat onderwerp heb ik al eens voorbij zien komen. Op die manier is Inzicht in de OR voor mij ook een manier om mijn kennis te verbreden en mezelf als OR-lid te verbeteren."

bekijk

Goed voorbereid met Inzicht in de OR

"Een OR moet voldoende tegengas kunnen geven. Alleen dan ontstaat een positieve samenwerking met bestuurders, met een uitkomst die voor het hele bedrijf het beste is. Met Inzicht in de OR weet ik dat ik goed beslagen ten ijs kom. Bovendien heb ik gemerkt dat bedrijfsjuristen ook niet altijd gelijk hebben. Je moet alles altijd zelf checken. Ik vertrouw 100% op de kwaliteit van Inzicht in de OR. De informatie is up-to-date en volledig. Ik weet zeker dat ik altijd kritisch en scherp een gesprek in kan gaan. Het is extra leuk als je dan ook wint."

Inzicht, Or, Ondernemingsraad, Albron
tools, inzicht, OR, ondernemingsraad

Interesse in de OR tools?

Met Inzicht in de Ondernemingsraad bieden we OR-leden op eenvoudige en overzichtelijke wijze alle informatie aan die voor hun werk van belang is. We helpen u bij een adviesaanvraag stap voor stap de juiste procedures doorlopen. Bovendien heeft u als OR-lid dankzij onze deskundige helpdesk binnen 48 uur gegarandeerd antwoord op uw WOR-vraag. Benieuwd naar de 13 praktische online tools, met quick scans, modellen en een goede toelichting op de Wet op de ondernemingsraad?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op!

Aanvraag demo OR tools