Faciliteiten voor auteurs

Sdu wil haar auteurs zo goed mogelijk faciliteren en de ruimte geven om zich verder te verdiepen in hun vakgebied. Dat doen wij op verschillende manieren. Wij zorgen voor een goede ondersteuning en een gedegen redactionele controle.

pen en papier

De uitgever en de auteursmanager zijn de vaste aanspreekpunten voor de auteur. De auteursmanager ondersteunt de auteur tijdens het schrijfproces. Hij maakt een planning voor het verschijnen van de publicaties en beantwoordt vragen over de auteursinstructie, de redactionele controle, het aanbrengen van verwijzingen, de auteurs tools etc. De uitgever denkt met de auteur mee over de commerciële exploitatie van de publicaties. Ook hechten wij veel waarde aan de inbreng van onze auteurs bij de productontwikkeling. Er is veel ruimte voor hun ideeën.

Voor de auteurs zijn er tools beschikbaar waarmee we hen ondersteunen in het schrijfproces. Deze tools ontwikkelen we met gerenommeerde partners. PublishOne is hier een voorbeeld van.

“De samenwerking met de Sdu is een geoliede machine.”

PublishOne

PublishOne is de nieuwste auteursmodule van Sdu. In de loop van 2018 gaan de auteurs van verschillende uitgaven hiermee werken. PublishOne is herkenbaar voor auteurs omdat het gebruik maakt van Word.

  • Met PublishOne heeft u als auteur inzicht in het gehele publicatieproces van uw werk.
  • U ontvangt de feedback van de hoofdredacteur of de meelezer rechtstreeks via PublishOne.
  • In een handig overzicht ziet u welke kopij er ter bewerking of ter beoordeling voor u klaar staat.
  • Het werken met PublishOne lijkt erg op het werken in Word. U hoeft dus geen uitgebreide instructie te volgen.
  • Het publicatieproces via PubishOne verloopt snel, waardoor uw teksten de lezer snel bereiken.
Meer over PublishOne

“Door de redactievergaderingen en de jaarlijkse bijeenkomsten met de betrokken auteurs en Sdu ontstaat een band met elkaar.”

Tips voor het schrijven

Voor onze auteurs hebben wij auteurstools en instructies ontwikkeld. Het schrijven voor internet is namelijk anders dan het schrijven voor gedrukte uitgaven. U kunt de auteursinstructie voor de uitgave waar u voor werkt altijd opvragen bij uw auteursmanager.

Bij het schrijven voor internet is het in ieder geval belangrijk om belangrijke trefwoorden en synoniemen daarvan terug te laten komen in de titel en de tekst zelf. Maak ook gebruik van koppen en tussenkopjes en schrijf in korte, actieve zinnen; dat is prettig voor de lezer. Meer informatie en tips voor het schrijven voor internet kunt u opvragen bij uw auteursmanager

“Ik houd bij het schrijven altijd de lezer in het achterhoofd en ik probeer zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen.”