Werken met PublishOne

Man achter laptop

Door te schrijven in Sdu PublishOne is uw stuk direct geschikt voor publicatie, u bent dus snel online en heeft op eenvoudige wijze uw bijdrage aan een website, tijdschrift, boek, commentaar of jurisprudentieblad samengesteld. Als u samenwerkt in een redactie, kunt u in de applicatie uw artikelen delen en aan elkaar toewijzen voor een eenvoudige overdracht. Wijzigingen zijn zichtbaar en u kunt tevens opmerkingen meegeven aan uw mede-redactieleden. Desgewenst kunt u een artikel uitbesteden aan een auteur buiten de redactie, en ervoor kiezen deze zelf nog na te kijken.

De voordelen van PublishOne

  • Met PublishOne heeft u als auteur inzicht in het gehele publicatieproces.
  • U ontvangt feedback van de hoofdredacteur of meelezer rechtstreeks via PublishOne.
  • In een handig overzicht ziet u welke kopij er voor u klaar staat.
  • Het publicatieproces via PubishOne verloopt snel, waardoor uw teksten de lezer snel bereiken.

Instructievideo’s PublishOne

Werken met PublishOne? Bekijk onze handige instructievideo’s.
Deze instructievideo’s begeleiden u door het proces om eenvoudig de juiste stappen te nemen om bijvoorbeeld uw teksten op te maken of door te sturen. 

 

Werken met PublishOne

Inloggen bij PublishOne

Een document bewerken

Stijlen toekennen

Metadata toevoegen

Document overdragen

Offline werken

Uploaden

Handleiding PublishOne

Hieronder vindt u een link naar de handleiding voor het publiceren en schrijven van nieuwsberichten in PublishOne.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over werken in PublishOne. Is uw vraag niet opgenomen in dit overzicht? Neem dan contact op.

Hoe open ik PublishOne?

Om te werken in PublishOne (P1) gaat u naar: sdu.publishone.nl. U logt in met de gegevens die u daarvoor gekregen hebt. Om ervoor te zorgen dat uw computer klaar is voor P1 moet u voordat u aan de slag gaat de setup doorlopen en het PublishOne ribbon downloaden. Deze kunt u hier vinden: https://support.publishone.nl/sdu/index.html. Indien u niet genoeg rechten hebt om de setup.exe uit te voeren, neem dan contact op met de IT-afdeling van uw organisatie.

Hoe moet ik inloggen bij PublishOne?

Als u voor het eerst met PublishOne gaat werken ontvangt u een e-mail met nieuwe inloggegevens. Deze gegevens zijn slechts 24 uur geldig. Logt u onverhoopt toch na die 24 uur voor het eerst in, dan kunt u via de reset knop op het scherm een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ik kan mijn document niet vinden. Hoe kan ik deze zoeken in PublishOne?

Log in bij PublishOne en klik bovenaan op SEARCH (https://sdu.publishone.nl/search/). U kunt kiezen voor DOC (documenten) of voor ASSETS (o.a. afbeeldingen). Vul de titel van het hoofdstuk of de titel van het boek in.

Ik heb gezocht via de zoekfunctie, maar ik zie mijn documenten nog steeds niet staan.

Is er afgesproken dat je met een aantal auteurs samen in een groep werkt in PublishOne? Dan kan het zijn dat een andere auteur het door u gezochte document op zijn/haar naam heeft gezet. Dat document is dan voor u niet zichtbaar. Zodra de andere auteur het document weer op naam van de groep heeft gezet, kunt u deze weer zien.

Zie ook https://sdu.publishone.nl/document/130012/content

Mijn auteursmanager heeft aangegeven dat we in groepen werken, maar hoe kan ik nu een document bewerken. Het potlood blijft grijs.

Als u in een groep werkt, moet u een document eerst aan jezelf toewijzen als GEBRUIKER voordat u het document kunt bewerken. Klik op het document wat u wilt bewerken. Het potlood is inderdaad nu grijs. Kies dan bovenin voor GEBRUIKER. Bij “auteur” ziet u nu de naam van de groep staan. Bewaar die naam ergens. Die heeft u later nodig. Vul vervolgens uw eigen naam in en klik op BEWAREN (rechts in het scherm). Het potloodje wordt nu blauw en u kunt het document bewerken.

Bent u klaar met bewerken, zet het document dan weer terug in de groep (als het goed is, heb je die naam bewaard). Klik daarvoor weer op GEBRUIKER en vul bij “auteur” de naam van de groep in.

Let op: een document wat op naam van een andere auteur staat, ziet u niet meer staan. Die wordt pas weer zichtbaar als de auteur het document weer terug heeft gezet op de groep. Meer informatie over het werken in een groep vindt u hier: https://sdu.publishone.nl/document/130012/content

Mijn document staat op het scherm, maar als ik deze wil bewerken, lukt dat niet.

Als u een document wilt gaan bewerken, moet u deze eerst openen in Word. Daarvoor klikt u op het potloodje rechts boven in het scherm. Is het de eerste keer dat u een document in Word opent vanuit PublishOne, dan komt Microsoft Office met de vraag of u een ribbon wilt installeren. Klik dan altijd op JA. Dit ribbon heeft u nodig voor het bewerken van de tekst in Word.

Ik krijg een foutmelding als ik een bestand wil openen.

Bij het gebruik van PublishOne kan het zijn dat u een foutmelding krijgt over het gebruik en het vertrouwen van het systeem. Een hele bekende is deze:

po foutmelding

Hierop kunt u gerust antwoorden met TOESTAAN

Hoe kan ik mijn document opslaan?

Een document uit PublishOne kunt u heel eenvoudig opslaan door in Word linksboven op de diskette met het ronddraaiende pijltje te klikken. Het kan handig zijn om dit ook regelmatig tussendoor even te doen. Op die manier wordt de tekst ook tussentijds online bewaard.

Is het mogelijk om offline te werken in PublishOne?

Ja, offline werken is mogelijk in PublishOne. Klik daarvoor rechts op het scherm op SELECT en kies vervolgens voor WORK OFFLINE, selecteer het document wat u offline wilt bewerken en klik vervolgens op CHECK OUT. Het document opent vervolgens in Word. Bewerk het document en sla deze onder dezelfde naam op.

Bent u klaar met bewerken, ga dan weer naar PublishOne, kies voor SELECT, kies bij work offline voor CHECK IN en kies bij SELECT FILES voor het document, klik op OPENEN en op CLOSE.

Ik heb een Apple computer. Kan ik daarmee ook in PublishOne werken?

Ja, het is mogelijk om met een Apple computer in PublishOne te werken, maar daar zit een beperking aan. Vanuit PublishOne kunt u de applicatie Word openen, maar kunt u niet met het PublishOne lint werken. Dat betekent bijvoorbeeld dat u bepaalde kaders niet kunt aanmaken. Mocht u daarvan toch gebruik moeten/willen maken, dan kunt u deze net zoals in het verleden aangeven door aan het begin en aan het eind [begin kader] en [eind kader] aan te geven. Verder kun je vrijwel alles wat ook met een PublishOne lint mogelijk is. Belangrijk is om geen complexe functies te gebruiken omdat de kans bestaat dat deze in PublishOne niet ondersteund wordt.

Ik krijg een melding "U bent momenteel offline".

U kunt geen documenten openen, opslaan of bewerken? Check de internetverbinding van uw lokale pc naar PublishOne: bijvoorbeeld de WiFi. Het kan zijn dat de verbinding tijdelijk verbroken is geweest. Probeert na een tijdje nogmaals om een document op te slaan, te openen of te bewerken. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact op met de helpdesk.

Ik krijg de melding dat mijn document niet is geüpload naar de server.

Soms verliest de computer zijn verbinding met internet en het kan zijn dat dat juist is als u uw bestand wil opslaan. De computer slaat het document dan tijdelijk op totdat er opnieuw verbinding wordt gemaakt en het document kan worden geüpload. Soms lukt dat niet en krijgt u een melding van Office dat er documenten in uploadcenter staan. U kunt het document dan alsnog uploaden vanaf het uploadcenter.

Hoe stuur ik een PublishOne document door naar de redactie of naar Sdu?

Als u klaar bent met het schrijven aan een hoofdstuk of een document, dan kunt u deze overdragen aan een andere persoon. Op die manier kan zonder enig mailverkeer toch een document worden doorgestuurd. Rechts op het scherm vindt u de knop Selecteer. Klikt u daarop, dan kunt u daarna het document selecteren waar u klaar mee bent en deze daarna via de knop OVERDRAGEN doorsturen aan een volgende persoon.

Staat uw vraag er niet tussen?

Mocht u na deze korte vragen en antwoorden nog met vragen blijven zitten, bel of mail dan uw vraag naar:

E contenthulp@sdu.nl

T 06 10106436 (op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur)