Goed voorbereid met de VIND Omgevingsplanwijzer

Ja, ik heb interesse
Goed voorbereid met de VIND Omgevingsplanwijzer

Samen de Omgevingswet eenvoudig werkbaar maken

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor je organisatie veel aanpassingen, zowel inhoudelijk als in processen en systemen. Hoe pak je dat aan?

De oplossing: VIND Omgevingsplanwijzer

Er is veel te vinden op het internet, maar hoe vind je snel de juiste informatie? Sdu verzamelt alle benodigde kennis over de processen, toont de samenhang en biedt deze aan via de nieuwe VIND Omgevingsplanwijzer. Hierdoor wordt het mogelijk om per processtap geordend en efficiënt te werken. Een slim alternatief voor ingewikkelde mappenstructuren die gemeenten vaak zelf optuigen rondom een omgevingsplan. Neem hier een kijkje in de VIND Omgevingsplanwijzer.   

Voor wie? 
Regelanalisten, planjuristen, programmamanagers Omgevingswet, beleidsmakers en vergunningverleners.

 

VIND Omgevingsplanwijzer

Voordelen voor jou

  • Informatie die per stap in het proces voor je wordt ontsloten
  • Vele voorbeelddocumenten die je direct kan gebruiken
  • Ruimte om je lokale regels eenvoudig te uploaden (Eigen beleid-tool)
  • Preventie van juridische procedures en overbelasting van je KCC
  • Verkrijgbaar in diverse modules naar keuze
Module Toepasbare regels

Module Toepasbare regels

Voor 1 juli 2023 moeten gemeenten aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Gemeenten staan voor de overweging om vóór 1 juli 2023 te controleren of de regels in de bruidsschat overeenkomen met hun lokale verordeningen en processen. Dat geeft inzicht welke Toepasbare regels ze moeten maken om het huidige dienstverleningsniveau te behouden.

Hoe helpen we je?

De VIND Omgevingsplanwijzer biedt alle informatie en hulpmiddelen om snel en efficiënt Toepasbare regels te maken voor het DSO. 

Of je net begint met Toepasbare regels of er al mee bezig bent: met de VIND Omgevingsplanwijzer navigeer je snel naar de informatie en tools die je op dat moment nodig hebt. 

Toepasbare regels zijn een blijvertje: ook na inwerkingtreding van de Omgevingswet helpt de VIND Omgevingsplanwijzer om bij iedere wijziging in het omgevingsplan snel de juiste Toepasbare regels te publiceren via de regelbeheersoftware.
 

Tips Toepasbare regels van regelanalist Claire Vermeulen

Waar moet je aan denken bij het maken van Toepasbare regels? We hebben regelanalist Claire Vermeulen  hierover geïnterviewd, bekijk hier de video.

 

Combineer met VIND Omgevingszaken voor extra voordelen

Wil je met VIND ook complexe cases inzake beleid en vergunningen oplossen? Combineer de VIND Omgevingsplanwijzer met de kennisbank VIND Omgevingszaken: voor extra gebruiksgemak is de inhoud via links met elkaar verbonden. Ook vind je via één zoekmachine snel alle relevante informatie in beide producten. Bij combinatie van de VIND Omgevingsplanwijzer en VIND Omgevingszaken ontvang je als gemeente een korting op de abonnementsprijzen.

Ga naar VIND Omgevingszaken

Denk mee & meer over..

Wil je meedenken over deze en andere nieuwe oplossingen van VIND? Dat kan! Samen kijken we waarbij je kan helpen en hoeveel tijd je erin wilt stoppen. Meld je hier aan. 

Sdu biedt op allerlei manieren informatie over de (toepassing) van de Omgevingswet. Van blogs, whitepapers, boeken tot en met online kennisbanken en tools. Benieuwd? 

Ga naar Omgevingswet

Contact

Wil je meer weten over de VIND Omgevingsplanwijzer? Bas staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

 

Bas Vermeer Senior Accountmanager Overheid 06 10 43 00 04

Bas Vermeer