Praktijkboek Hoofdlijnen Bodembeschermingsrecht

G.J. Kremers

In deze uitgave vindt u de wettelijke voorschriften die toezien op de sanering van verontreinigde grond en/of grondwater en het voorkomen van nieuwe verontreinigingen.

  • Boek
  • 172 pagina's
  • Bestelcode 9789012380010
Omschrijving
Het aantal locaties in Nederland met verontreinigde grond wordt tegenwoordig geschat op circa 400.000. Het merendeel van deze verontreinigde locaties zal vroeg of laat moeten worden gesaneerd.
In het Praktijkboek Hoofdlijnen bodembeschermingsrecht vindt u de wettelijke voorschriften die toezien op de sanering van verontreinigde grond en/of grondwater en het voorkomen van nieuwe verontreinigingen. De regels die hiervoor gelden zijn niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Men komt terecht in een uitgebreid stelsel van wet- en regelgeving, waarmee vanuit verschillende invalshoeken eisen worden gesteld aan handelingen met betrekking tot de bodem.

In dit boek zijn de regels over de bescherming en sanering van de bodem zodanig gestructureerd, dat deze goed aansluiten bij de informatiebehoefte in de praktijk. Hiertoe wordt allereerst de regelgeving van de Wet bodembescherming behandeld met een onderscheid tussen oude en nieuwe bodemverontreiniging. Daarna worden de voorschriften die voortvloeien uit andere wetten toegelicht. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn de gevolgen van bodemverontreiniging voor grond- en bouwwerklzaamheden en het gebruik van verontreinigde grond of baggerspecie als bodemtoepassing. Afzonderlijke aandacht is er voor het risico van bodemverontreiniging bij de verwerving en uitgifte van grond.
Product details
Bestelcode 9789012380010
Productsoort Boek
Aantal pagina's 172
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 740
Auteur(s) G.J. Kremers

Uw bestelling

Praktijkboek Hoofdlijnen Bodembeschermingsrecht
excl. btw € 47,86 incl. btw € 52,17
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht