Uw bestelling

Praktijkgids WAAR&WET Microbiologische criteria
excl. btw € 68,87
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Duidelijke abonnements- voorwaarden
  • Grootste uitgever van juridische informatie

Praktijkgids WAAR&WET Microbiologische criteria

Editie 2014

dr. ir. T. Wijtzes

In deze praktijkgids is een uitgebreid overzicht opgenomen van (schadelijke) micro-organismen en de hoeveelheden die maximaal zijn toegelaten in producten en productgroepen.

  • Boek
  • 228 pagina's
  • Bestelcode 9789012392471
Omschrijving
Het waarborgen van veiligheid van levensmiddelen gebeurt hoofdzakelijk door middel van preventie. Levensmiddelen mogen geen schadelijke micro-organismen bevatten in dusdanige hoeveelheden dat er een onaanvaardbaar risico voor de menselijke gezondheid ontstaat. Microbiologische criteria die aanvaardbaarheid van processen vaststellen enerzijds en microbiologische voedselveiligheidscriteria die grenswaarden voor bepaalde micro-organismen aangeven anderzijds, zijn bedoeld om deze preventie handen en voeten te geven.

Europese regelgeving verplicht levensmiddelenproducenten om voedselveiligheidsprocedures op te stellen, gebaseerd op de principes van HACCP. Het opstellen van deze procedures vereist specifieke kennis en de nodige tijd en voor veel levensmiddelen zijn er nog geen internationale richtlijnen voor het vaststellen van microbiologische criteria opgesteld.
Om aan de HACCP-vereisten te voldoen heeft ieder levensmiddelenbedrijf de mogelijkheid om sectorspecifieke hygiënecodes toe te passen, echter deze criteria zijn veelal verspreid over diverse verordeningen en hygiënecodes.

In deze praktijkgids is een uitgebreid overzicht opgenomen van micro-organismen en in welke voedingsmiddelen ze kunnen voorkomen. Deze organismen zijn vervolgens geordend per productgroep en waar mogelijk zijn de voor een bepaalde productgroep geldende hygiënecodes opgenomen. Al deze informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd in een tabel waarin duidelijk wordt weergegeven welke normen er zijn voor diverse (pathogene) micro-organismen en voor welke voedingsmiddelen deze criteria gelden.

Microbiologische criteria is bij uitstek geschikt voor kwaliteitsmanagers werkzaam in de levensmiddelenindustrie en voor medewerkers van kwaliteitsdiensten en laboratoria.
Maar ook docenten en studenten van opleidingen Microbiologie vinden in deze gids veel nuttige en praktisch toepasbare informatie.

Profiteer van 15% korting
De praktijkgids WAAR&WET Microbiologische criteria is afkomstig uit reeks Praktijkgidsen Warenwet. Met een abonnement op Praktijkgidsen Warenwet ontvangt u elk nieuw te verschijnen deel automatisch. U weet dus zeker dat u niets mist. Daarnaast profiteert u van een korting van 15% op de losse verkoopprijs.
Product details
Bestelcode 9012392470
Productsoort Boek
Aantal pagina's 228
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2014
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) dr. ir. T. Wijtzes