Uw bestelling

Praktijkgids WAAR&WET Virussen en voedsel
excl. btw € 45,28
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Duidelijke abonnements- voorwaarden
  • Grootste uitgever van juridische informatie

Praktijkgids WAAR&WET Virussen en voedsel

Enne de Boer, Ingeborg Boxman

In deze praktijkgids zijn de Codex-virusrichtlijnen opgenomen, aangevuld met achtergrondinformatie, alsook recente onderzoeksresultaten in dit onderzoeksveld. Verwacht wordt dat de publicatie van deze richtlijnen in de Nederlandse taal een bredere bekendheid zal geven over de relatie tussen voedsel en virussen.

  • Boek
  • 82 pagina's
  • Bestelcode 9789012398343
Omschrijving
Voedselinfecties veroorzaakt door virussen worden steeds beter onderkend. Voedsel kan besmet raken met virus aan het begin van het productieproces door geïnfecteerde personen of besmet water, maar ook aan het einde van de keten door een geïnfecteerde voedselbereider in de keuken. De huidige beheersmaatregelen zijn vooral gericht op reductie van bacteriële besmetting in voedsel. Voedseloverdraagbare virussen verschillen echter in belangrijke mate van ziekteverwekkende bacteriën, waardoor aanvullende beheersmaatregelen bij de voedselproductie nodig zijn. De Codex Alimentarius Commission (FAO/WHO) heeft richtlijnen gepubliceerd die bedoeld zijn om virusbesmetting van voedsel te verhinderen of zo veel mogelijk te beperken. Deze Guidelines on the application of general principles of food hygiene to the control of viruses in food verschaffen advies aan overheden, voedingsmiddelenindustrie en consumenten op het gebied van de beheersing van virussen in voedsel, met name van norovirus en hepatitis A-virus. In deze praktijkgids zijn de Codex-virusrichtlijnen opgenomen, aangevuld met achtergrondinformatie, alsook recente onderzoeksresultaten in dit onderzoeksveld. Verwacht wordt dat de publicatie van deze richtlijnen in de Nederlandse taal een bredere bekendheid zal geven over de relatie tussen voedsel en virussen. Dit zal het gebruik van de richtlijnen bij de productie en bereiding van voedingsmiddelen bevorderen, hetgeen essentieel is voor de preventie van voedselgerelateerde virusinfecties bij de consument.
Product details
Bestelcode 9012398347
Productsoort Boek
Aantal pagina's 82
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) Enne de Boer Ingeborg Boxman