Regelingen Wet op het Hoger Onderwijs 2018

mr. P.C. Kwikkers

Regelingen Wet op het Hoger Onderwijs 2018 is beproefd en geapprecieerd door iedereen die werkzaam is in hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, die met die instellingen van doen heeft, en door studenten, met of zonder bestuursfuncties.De WHW is een veelomvattende, maar niet altijd gemakkelijk toepasbare wet. Om de WHW te kunnen hanteren en na te leven moet men hem doorzien. Regelingen Wet op het Hoger Onderwijs 2018 levert een bijdrage aan WHW-proof handelen, verbetering van rechtsstatelijk inzicht en daarmee aan de legaliteit en legitimiteit van besluiten. Het beleid in hoger onderwijs en wetenschap is dynamisch, veelvormig en complex en er wordt doorlopend aan regelgeving gesleuteld. Naast wetskennis is daarom vaak aanvullend juridisch advies nodig om beleids- en bestuursproblemen en juridische vraagstukken samenhangend en afgewogen op te lossen.

  • Boek
  • 508 pagina's
  • Bestelcode 9789012401395
Omschrijving
Het Toelichtend Commentaar schetst achtergronden van beleid en recht, maar kritiek op beleid, uitvoering en wetgeving wordt niet gemeden. Anders gezegd: dit commentaar is bedoeld als Handleiding Kritisch WHW-Gebruik. U bent welkom voor debat via de contactknop op www.triasnet.nl; dit kan leiden tot bijstelling in de volgende editie.
- De jaarlijks volledige bewerking betekent een unieke actualiteit.
- Door leeswijzers en toelichtend commentaar wordt de wet toegankelijk.
- De wettekst zoals die geldt vanaf 1 januari 2018 en van hangende wetswijzigingen die door de Tweede Kamer zijn aanvaard (tot de op 1 december 2017 bekende stand van zaken).
- Het toelichtend commentaar geeft inzicht in de systematiek en de inhoud van de WHW en gaat in op de sleutelbepalingen. Het stipt de wetswijzigingen na 2003 aan, besteedt aandacht aan komende beleids- en wetswijzigingen en aan het regeerakkoord Rutte III.
- De uitgebreide ‘intelligente’ index achterin brengt u met een enkel trefwoord naar de wetsartikelen die u nodig heeft; ook zonder juridische opleiding of ervaring met de WHW; ook als uw trefwoord niet in de wet zelf voorkomt.

Redactie en toelichtend commentaar: mr. P.C. Kwikkers, info@triasnet.nl
Product details
Bestelcode 9789012401395
Productsoort Boek
Aantal pagina's 508
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 840
Auteur(s) mr. P.C. Kwikkers

Uw bestelling

Regelingen Wet op het Hoger Onderwijs 2018
excl. btw € 50,00 incl. btw € 53,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht