Scheidingsmediation

Editie 2015, 6e druk

Mr. L.H.M. Zonnenberg

In dit deel van de Monografieen (Echt)scheidingsreeks wordt de ontwikkeling van scheidingsmediation zoals die met name tot eind 2015 heeft plaatsgevonden. Inzichtelijk wordt gemaakt wat mediation nu eigenlijk kan betekenen voor scheidende mensen, op welke wijze oplossingen kunnen worden gevonden door middel van mediation en welke regels noodzakelijkerwijs in acht moeten worden genomen om een succesvolle mediation te verkrijgen. Bovendien worden bijzondere vormen van mediation, zoals forensische mediation, collaborative divorce en prenups, beschreven.

  • Boek
  • 204 pagina's
  • Bestelcode 9789012396936
Omschrijving
In een monografieënreeks over het (echt)scheidingsrecht mag het onderdeel ‘scheidingsmediation’ niet ontbreken.
De ontwikkeling van scheidingsmediation zoals die met name heeft plaatsgevonden tot eind 2015, wordt in dit boek beschreven. Inzichtelijk wordt gemaakt wat mediation nu eigenlijk kan betekenen voor scheidende mensen, op welke wijze oplossingen kunnen worden gevonden door middel van mediation en welke regels noodzakelijkerwijs in acht moeten worden genomen om een succesvolle mediation te verkrijgen.
Bovendien worden bijzondere vormen van mediation, zoals forensische mediation, collaborative divorce en prenups, beschreven.

Mr. dr. Louis H.M. Zonnenberg is als advocaat-scheidingsmediator werkzaam in ’s-Hertogenbosch. Hij werkt dagelijks als mediator in familierechtelijke zaken en in zakelijke conflicten. Hij publiceert regelmatig juridische artikelen over actuele familierechtelijke onderwerpen, is lid van de redactie van EB en RFR, Tijdschrift voor
scheidingsrecht en Rechtspraak Familierecht, en doceert alimentatierecht en -rekenen, huwelijksvermogensrecht en aan scheidingsmediation gelieerde onderwerpen bij vele opleidingsinstituten en PAO-instellingen.Ook was hij sinds mei 2000 voorzitter van de Vereniging van Personen- en Familierecht Advocaten (VPFA) respectievelijk de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS). Sinds oktober 2001 is Zonnenberg raadsheer-plv. in de familiekamer van het Gerechtshof ’s-Gravenhage en sinds augustus 2009 in het Gerechtshof Amsterdam.
Zonnenberg is familierechtarbiter bij het NAI. Op 28 augustus 2009 promoveerde hij aan de OUN met het proefschrift Het verrekenbeding.

Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echte) scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

De volgende delen zijn in deze reeks verschenen:

Product details
Bestelcode 9789012396936
Productsoort Boek
Aantal pagina's 204
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2015, 6e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Hoofdredactie prof. mr. W.R. Meijer mr. M.J.C. Kroes
Auteur(s) Mr. L.H.M. Zonnenberg

Uw bestelling

Scheidingsmediation
excl. btw € 51,75 incl. btw € 56,41
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht